Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat post-mortem pe cei opt militari care şi-au pierdut viaţa, miercuri seara, în urma accidentelor aviatice care au avut loc în judeţul Constanţa, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, „pentru a onora memoria ofiţerilor care şi-au sacrificat viaţa săvârşind acte de devotament excepţional pe timpul îndeplinirii misiunilor încredinţate”, preşedintele Klaus Iohannis va conferi post-mortem:

* Ordinul „Virtutea Aeronautică” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari căpitanului-comandor Bogdan Dumitru Florin, locotenent-comandorului Niţă Gheorghe Iosif-Costinel, căpitanului Pătraşcu Gheorghe Gheorghe-Sorin, sublocotenentului Banu Ion Gelu, sublocotenentului Lateş Gheorghe-Nicu Eduard-Cătălin, sublocotenentului Marinescu Victor Ionuţ

* şi Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, sublocotenentului Boşoi Mihai Sergiu şi sublocotenentului Carp Vasile Vlad.

Miercuri seara, o aeronavă MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar apoi a dispărut de pe radar. Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare – salvare, iar un elicopter IAR-330 Puma a decolat spre zona posibilului impact. Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20,44 şi s-a prăbuşit în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa, la aproximativ 11 km de aerodrom.

În dublul accident aviatic şi-au pierdut viaţa pilotul MiG-ului, cei cinci membri ai echipajului de pe elicopter şi încă doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *