Laura Kovesi a vizitat Kievul cu o delegație oficială, în plin război
Laura Kovesi a vizitat Kievul cu o delegație oficială, în plin război Credit: Facebook

Laura Kovesi a vizitat Kievul cu o delegație oficială, în plin război. Kovesi a venit în calitate de procuror-șef european, alături de procurorul european, întâlnindu-se cu procurorul general al Ucrainei, Iryna Venediktova.

Parchetul European (EPPO) și Parchetul General al Ucrainei au semnat un acord de lucru, iar Kovesi le-a garantat sprijinul EPPO în ceea ce privește percheziția, arestarea și confiscarea averilor criminalilor de război, a transmis procurorul șef pe pagina de Facebook.

Întreaga lume este martoră la suferința, disperarea și distrugerea pe care războiul lansat de Federația Rusă împotriva Ucrainei le provoacă milioanelor de compatrioți ai voștri.

Suntem smeriți în fața exemplului dumneavoastră, a hotărârii parchetului ucrainean de a continua să lucreze sub asediu, bombardat, în pragul anihilării.

Suntem convinși că tenacitatea și curajul dumneavoastră se vor dovedi extrem de importante odată ce pacea va reveni în Ucraina.

Investigațiile dumneavoastră privind crimele de război și crimele împotriva umanității comise în Ucraina vor fi esențiale pentru a pune în mișcare roțile justiției internaționale și pentru a permite începerea procesului de vindecare a națiunilor ucrainene și ruse”, a transmis Laura Kovesi în cadrul întâlnirii, conform comunicatului EPPO, citat de B1TV.

Reacția procurorului ucrainean

Procurorul general al Ucrainei, Iryna Venediktova, a transmis, pe Facebook, că trebuie găsite toate bunurile ce aparțin celor care susțin uciderea în masă a civililor. Proprietățile lor vor merge la refacerea statului și compensarea pierderilor fiecărui ucrainean.

Am primit sprijin incontestabil din partea Laurei Kovesi și sunt sigură că împreună vom avea succes. Din prima zi, ea ne-a oferit ajutor și a garantat eforturi comune pentru a stopa agresiunea rusă.

Procurorul-șef al UE crede sincer că Ucraina este acum fortăreața Europei. Astăzi am semnat și un acord de lucru privind cooperarea dintre Procuratura Generală și Parchetul European (EPPO)”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *