Papa Francisc a reacționat, la trei săptămâni de la invazia rusă în Ucraina
Papa Francisc a reacționat, la trei săptămâni de la invazia rusă în Ucraina

Papa Francisc a reacționat, la trei săptămâni de la invazia rusă în Ucraina. Suveranul Pontif numește „operațiunea specială” a Moscovei drept o „agresiune armată inacceptabilă”.

Liderul Bisericii Catolice a condamnat războiul inițiat de către Vladimir Putin printr-un mesaj adresat publicului la o conferință organizată în capitala slovacă Bratislava. Slovacia este stat vecin cu Ucraina care şi-a deschis frontierele pentru refugiaţi.

„Această tragedie a războiului care are loc în inima Europei ne-a înmărmurit (…) Încă o dată, omenirea este ameninţată de un abuz de putere pervers şi de interese partizane care condamnă oameni fără apărare să sufere toate formele de violenţă brutală”, a spus Papa Francisc.

Papa Francisc a reacționat și a respins ideea că războiul din Ucraina este „o operațiune specială”. Liderul de la Vatican a precizat că nu poate fi vorba „doar despre o operaţiune militară”, ci de un război care a dezlănţuit „râuri de sânge şi lacrimi”.

Discursul lui Vladimir Putin

Rusia insistă că nu dorește distrugerea statalității Ucrainei și înlăturarea actualului președinte. Poziția oficială a Kremlinului a fost exprimată de către Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe. Responsabilul de comunicare al instituției conduse de către Serghei Lavrov a mai precizat că „operațiunea specială” a rușilor nu vizează populația civilă.

„Permiteţi-mi să subliniez încă o dată ceea ce atât mass-media occidentală, cât şi instituţiile occidentale refuză să vadă: această operaţiune nu vizează populaţia civilă. Ea nu urmăreşte scopul de a ocupa teritoriul ţării, de a-i ruina statalitatea sau de a-l îndepărta pe actualul preşedinte. Continuăm să spunem asta la nesfârşit”, a declarat Zakharova, într-o conferință de presă, citată de agenția rusă TASS.

Rusia, cunoscută pentru instrumentele de propagandă, acuză tocmai Occidentul că de fapt, face propagandă și dezinformează.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *