Legea informațiilor militare a fost semnată de Volodimir Zelenski
Legea informațiilor militare a fost semnată de Volodimir Zelenski

Legea informațiilor militare a fost semnată de Volodimir Zelenski. Este un act normativ care restricționează relatările despre mișcările trupelor și echipamentelor militare, cu excepția situațiilor în care astfel de informații au fost anunțate sau autorizate de armata ucraineană.

Legea care restricționează relatările despre mișcările trupelor și echipamentelor militare și prevede pedepse cu închisoarea a fost semnată de președintele Volodimir Zelenski, relatează , transmite The Times of Israel, preluat de B1TV.

Agenția ucraineană de stat Ukrinform a explicat că încălcarea actului normativ poate atrage pedepse cu închisoarea de 3 până la 8 ani.

Legea informațiilor militare interzice „diseminarea neautorizată de informații despre direcția, mișcarea asistenței militare internaționale destinate Ucrainei, mișcarea sau dislocarea Forțelor Armate ale Ucrainei sau a altor formațiuni (militare) ale Ucrainei, comise într-o stare de lege marțială sau o stare de urgență”, a precizat Ukrinform.

Ucraina a trecut la contraofensivă în mai multe zone și a înregistrat câteva victorii

Armata ucraineană a recuperat mai multe localități care căzuseră pradă forțelor ruse, inclusiv la est de Harkov și la nord-vest de Mariupol, potrivit CNN.

Pe de altă parte, situația umanitară din orașe ca Mariupol este dezolantă, iar șeful diplomației franceze a tras un semnal de alarmă în acest sens.

Mariupol este noul Alep. Există o putere invadatoare care, pentru a-și atinge propriile scopuri, ia o populație ostatică la Mariupol. Asta este cu adevărat inacceptabil. Cred că ne aflăm într-un punct de cotitură în care, dincolo de criza ucraineană, sunt puși la încercare parametrii de stabilitate și securitate în Europa”, a declarat Jean-Yves Le Drian, la Doha Forum.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *