Legea spionajului este aproape de a fi adoptată în Republica Moldova, în contextul provocărilor războiului lansat de Rusia în Ucraina. Noua lege dă puteri sporite Serviciului de Informații și Securitate (SIS), în condițiile în care în republică activează numeroși spioni din Federația Rusă.

Legea spionajului, care sporește atribuțiile Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din Rep. Moldova va intra în curând în Parlament, a declarat șeful Legislativului Igor Grosu. Actul normativ oferă instrumente suplimentare în activitatea contraspionajului.

Legea cu privire la SIS, zilele acestea va fi înregistrată o nouă versiune a legii care va oferi instrumente suplimentare, noi Serviciului în lupta cu „agentura”, contra spionajului, că suntem doldora de spioni ai Federației Ruse, și aici dar și în stânga Nistrului”, a declarat oficialul într-un interviu, potrivit B1TV.

Chișinăul vrea să descurajeze activitățile serviciilor externe care acționează împotriva Moldovei

Președintele Parlamentului a precizat că noua lege vine să ofere instrumente instituțiilor responsabile de securitate și ordinea publică și în același timp să îi „descurajeze pe cei care lucrează pentru alte state” în contextul în care Legislativul va înăspri și prevederile legislației naționale pentru infracțiunile referitoare la trădarea de patrie sau activitatea de spionaj în interesul altor state.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *