Sandalele lui Steve Jobs au fost vândute la licitație, pentru o sumă fabuloasă. Sunt o pereche de încălțări uzate, dar preferate de geniul de la Apple, pe care le-a purtat în toate momente considerate cruciale pentru companie.

Sandalele preferate de piele întoarsă ale lui Steve Jobs, pe care le-a purtat in anii 70 si 80, au fost vândute săptămâna aceasta pentru aproape 220.000 de dolari. Potrivit casei de licitații, aceasta a fost cea mai mare sumă plătită vreodată pentru o pereche de sandale.

Recent, o pereche de sandale Birkenstock uzate, care încă îi poartă urmele pașilor, a fost vândută la licitație la un preț record, arată B1TV.

Pe site-ul său, reprezentanții Julien’s Auctions au scris: „Sandalele din plută-iută păstrează amprentele lui Steve Jobs, formate în timpul multor ani de purtare”.

Sandalele lui Steve Jobs
Sandalele lui Steve Jobs

Jobs a purtat sandale Birkenstock Arizona în timp ce locuia în casa din California, unde el și Steve Wozniak au fondat Apple, în 1976. Era de așteptat ca acești pantofi, care astăzi pot fi achiziționați dintr-un magazin cu 125 de dolari, să poată fi vânduți cu 60.000 de dolari. Dar prețul final a fost de 218.750 de dolari, pentru care cumpărătorul anonim a primit și NFT-ul corespunzător.

Sandalele au fost purtate în momentele cruciale pentru Apple.

Casa de licitații susține că Jobs a purtat aceste sandale în multe momente importante din istoria Apple. De exemplu, în 1976, „el și co-fondatorul Apple Steve Wozniak, într-un garaj din Los Altos au pornit computerul Apple”, iar acolo purta ocazional aceste sandale.

Erau un element de bază al garderobei fondatorului Apple, iar fosta soție a lui Jobs a spus că purta sandale chiar și iarna, ca parte a uniformei sale. „Cel mai bun lucru la uniformă este că nu trebuie să-ți faci griji cu ce să îmbraci dimineața”, spunea atunci Chrisanne Brennan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *