USR Plus cere un număr egal de ministere cu PNL în viitorul guvern pentru a accepta varianta propusă de liberali ca premier să fie Florin Cîțu, iar președinte al Camerei Deputaților – Ludovic Orban, au declarat surse politice pentru G4Media.ro. 

Potrivit acestora, USR Plus exclude în continuare varianta ca Orban să preia șefia guvernului.

Sursele citate au explicat că aceste lucruri i-au fost transmise astăzi lui Ludovic Orban în cadrul întâlnirii cuceilalți lideri ai viitoarei coaliții – Dan Barna, Dragoș Tudorache și Kelemen Hunor de la Vila Lac.

Liderul PNL, deși nu a părut foarte încântat de condițiile USR Plus, a spus că va discuta problema în partid, înainte de o nouă rundă de negocieri, care ar putea avea loc vineri.

Rareș Bogdan, europarlamentarul PNL, a declarat, vineri dimineața, la intrarea pe poarta de la Vila Lac 1 unde la această oră au loc negocierile cu USR PLUS, că ”iese fum alb şi sigur azi avem guvern”.

La rândul său, Dan Barna, la intrarea la Vila Lac, a spus vineri, întrebat dacă iese fum alb astăzi, aşa cum a susţinut Rareş Bogdan, a răspuns: „Eu am rumeguş în portbagaj, e ok”.

„Va fi fum alb. Azi veți vedea fum alb. Sută la sută guvernăm”, le-a spus Rareș Bogdan jurnaliștilor, la sosirea la Vila Lac, potrivit imaginilor difuzate de Antena 3.

Negocierile dintre PNL, USR-PLUS şi UDMR pentru viitorul României s-au reluat vineri dimineaţă, la Vila Lac 1.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *