Protecția copiilor împotriva coronavirusului dar și a virusurilor sezoniere
Mihai Craiu

Protecția copiilor împotriva coronavirusului dar și a virusurilor sezoniere cade în sarcina părinților, spune pediatrul Mihai Craiu, pentru că persoanele sub 16 ani nu vor fi vaccinate, întrucât nu se știe exact care este efectul vaccinului asupra sănătății acestora.

Pediatrul Mihai Craiu atrage atenția părinților să se adreseze imediat medicului și să nu le dea medicamente „după ureche”. Antibioticele sunt cele mai periculoase, pentru că nu au niciun efect împotriva virusurilor și fac mai mult rău decât bine atunci când sunt administrate atunci când nu este nevoie de ele.

Protecția copiilor împotriva coronavirusului. Medicul pediatru Mihai Craiu a explicat la Digi24 cum pot fi protejați copiii contra virusurilor.

Potrivit informațiilor legate de vaccinarea anti-Covid, vaccinul este administrat doar persoanelor peste 16 ani.

„Însă, sunt studii în desfășurare și pentru vaccinarea copiilor sub 16 ani. Până să înceapă eventual vaccinarea copiilor ar trebui să avem grijă de ei având noi, adulții, grijă de noi – mască în spații închise, mâini spălate.

Unde sunt comorbidități grave, iar copiii care ar putea face complicații ale bolilor – părinții ar trebui să fie în grupurile care se vor vaccina cât mai repede.

Acești părinți trebuie incluși în programul de vaccinare”, a precizat medicul Mihai Craiu.

În schimb, copiii ar trebui să facă vaccinul antigripal, iar momentul potrivit este în această perioadă, a spus el.

Vârful sezonului epidemic în ultimii ani a fost după sărbătorile de iarnă și se știe că numărul cazurilor se accelerează în ianuarie, a adăugat medicul.

Medicul Craiu a apreciat că, din punctul său de vedere, școlile ar trebui să facă eforturi de organizare și de pregătire pentru a se deschide.

„La infectarea de la școală, contribuie gradul de transmitere comunitară. Într-o zonă roșie nu trebuie școlile deschise, dar într-o zonă verde am putea redeschide școlile după sărbători”, a mai spus medicul pediatru.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul