Lista statelor cu restricții noaptea a fost publicată de premierul Florin Cîțu
Lista statelor cu restricții noaptea a fost publicată de premierul Florin Cîțu

Lista statelor cu restricții noaptea a fost publicată de premierul Florin Cîțu, care a vrut să demonstreze că în românia restricțiile sunt mult mai relaxate decât cele luate de autoritățile din vestul Europei pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Din lista prezentată de premier pe pagina proprie de Facebook rezultă că în România sunt în vigoare, încă, printre cele blânde restricții de circulație pentru stoparea răspândirii pandemiei de COVID-19.

Lista statelor cu restricții noaptea. Astfel multe dintre statele prezentate de premierul Cîțu limitează circulaţia de la orele 20.00 sau 21.00.

În Franţa, circulaţia nu mai este permisă după ora 18.00, iar unele state au în prezent interdicţie totală pentru circulaţia fără motive bine întemeiate. ”Măsurile implementate de România în contextul pandemiei de coronavirus sunt printre cele mai relaxate din Europa”, afirmă premierul.

Un alt stat care are restricții dure de circulație este Turcia, unde se interzice deplasarea populației pe timp de weekend, începând de vineri de la ora 21, până luni, ora 5. O interdicție similară se aplică și în Letonia.

Anglia și Scoția sunt regiunile unde este interzisă complet circulația persoanelor.

”Măsurile implementate de România în contextul pandemiei de coronavirus sunt printre cele mai relaxate din Europa. Şi vă mulţumesc vouă pentru asta, pentru că aţi fost responsabili. Hai să continuăm aşa! Doar împreună putem învinge pandemia”, a scris premierul pe Facebook.

Miercuri, la prelungirea stării de alertă, Guvernul a decis, la propunerea CNSU, să limiteze circulaţia pe timp de noapte, în intervalul 22.00 – 05.00.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *