sectorul 1 a plătit
Lovitură grea pentru firmele de salubritate: tariful de așteptare este ilegal!
Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) a dat verdictul, la solicitarea Primăriei sectorului 1.
„ANRSC a emis niște recomandări, niște măsuri. Firma de salubritate include aceste măsuri în fundamentarea tarifelor de deszăpezire. Nu vor mai fi tarife de așteptare. Până acum, o mare parte din suma pe care o plăteam pentru deszăpezire era legată de un tarif de așteptare”, a precizat Armand.
„Având acest contract, pe 25 de ani, este normal ca firma să fie pregătită, iar tariful să fie proporțional cu munca depusă. ANRSC a spus foarte clar că tarifele de așteptare nu sunt legale. Pentru că firma nu are costuri în plus”, a punctat Clotilde Armand.

Sectorul 1 a plătit anul trecut, pentru curățenie, de 26 de ori mai mult decât municipiul Iași

În 2020, sectorul 1 a plătit pentru curățenie, pe cap de locuitor, de 12 ori mai mult decât Clujul. Serviciul de salubritate a fost de 15 ori mai scump decât în Brașov. Practic, sectorul 1 a achitat de 26 de ori mai mult decât a plătit municipiul Iași.
Anul trecut, Romprest, firma care se ocupă de salubritate stradală și ridicarea gunoiului în sectorul 1 a încasat  aproape o treime din bugetul local. Adică sectorul 1 a plătit pentru curățenie 206 milioane de lei.
În prezent, această sumă a scăzut la jumătate. Anunțul a fost făcut de Clotilde Armand, în cadrul unui interviu acordat emisiunii Talk News, difuzată de Profit News TV.
Primarul sectorului 1 spune că reducerea costurilor vine după ce tariful de așteptare a fost eliminat. Acesta era aplicat în perioada 15 noiembrie – 15 martie.
Clotilde Armand a afirmat că și-a propus ca, în următorii ani, să facă din Sectorul 1 un exemplu de bună practică în București.
„Eu am fost primul lider politic care a făcut un apel către PNL să nu lăsăm Bucureștiul în mâinile PSD-ului. Atunci când PNL a ales să guverneze alături de PSD. Acum consider că suntem într-un proces de destructurare a USL București”, a explicat primarul sectorului 1.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *