Robert Negoiță acuză consilierii USR că blochează dezvoltarea sectorului pe care îl conduce. Primarul sectorului 3 a fost la sediul central al USR, dar nu l-a găsit pe președintele formațiunii, Dacian Cioloș. I-a lăsat, în schimb, o scrisoare.
Negoiță îi cere lui Cioloș o întâlnire „pentru a discuta și rezolva urgent blocajul creat și susținut de consilierii USR în Consiliul Local al Sectorului 3. Un blocaj ce afectează grav dezvoltarea sectorului nostru, întreaga comunitate S3.”
Negoiță acuză consilierii USR că au blocat agresiv multe proiecte supuse votului Consiliului Local Sector 3.
Printre acestea se numără: „proiecte de fluidizare a traficului, poduri și pasaje rutiere necesare pentru a scăpa de aglomerație și pentru a elimina poluarea”. Totodată, Negoiță susține că USR-iștii de la sectorul 3 împiedică amenajarea celei mai extinse zone pietonale din România. Este vorba despre „20 de hectare de teren la suprafața Bulevardului Unirii ce ar deveni o adevărată pădure urbană în mijlocul Capitalei”.
Alte propuneri refuzate sistematic de USR-iști, „fără argumente reale sau logice”, sunt:
– modernizarea piețelor;
– finalizarea Halei Laminor în vederea organizării unui hub social. Acesta ar urma să găzduiască de la incubatoare de afaceri, până la evenimente culturale de anvergură;
– construcția de unități de învățământ în zona nouă a Sectorului 3;
– extinderea perioadei de grație pentru reabilitarea termică în vederea eliminării sau reducerii coplății ce revine Asociațiilor de Proprietari.
Dealtfel, în scrisoare, Negoiță îl întreabă retoric pe Cioloș: „poate doriți și dvs., la fel ca și consilierii USR, ca cetățenii să plătească neapărat pentru reabilitarea termică la procente de 30% sau 20%, deși avem posibilitatea fie de a anula coplata, fie de a o stabili la un procent maxim de 1%?”
Primarul sectorului 3 spune că explicațiile consilierilor USR sunt de genul: „proiectul e bun, dar nu e pe agenda noastră politică”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *