Image default
Actualitate

Aeroportul Internațional Brașov va fi legătura Europei cu Moldova. Explicațiile premierului Orban

Lucrările la Aeroportul Internațional Brașov sunt inspectate vineri, de către premierul Ludovic Orban. Prim-ministrul a vorbit despre necesitatea realizării rapide a infrastructurii care să ne aducă în Europa. Obiectivul Guvernului este să realizeze „toate conexiunile de care are nevoie România” a spus Orban.

Zona Moldovei nu are legături cu șoselele care duc către vestul Europei iar această situație trebuie schimbată, a spus Ludovic Orban. Conectarea Moldovei la coridoarele de transport europene se va materializa preponderent prin Autostrada Unirii, iar acesta este motivul pentru care lucrările la Aeroportul Internațional Brașov trebuie să se încadreze în grafic, relatează PsNews.

„Peste șase ani – știți vorba din Roma Antică, «toate drumurile duc la Roma» – vreau, când voi veni în Brașov, să spun toate drumurile duc la Brașov. Obiectivul nostru este să realizăm toate conexiunile de care are nevoie Brașovul și nu numai Brașovul, de care are nevoie România. Conexiunile dintre Brașov și Coridorul IV european prin Autostrada Brașov-Sibiu, să realizăm legătura dintre Brașov și București prin tronsonul Comarnic-Brașov și, nu în ultimul rând, să realizăm conexiunea dintre Bacău și Brașov. Una dintre variantele de conectare a Moldovei la coridoarele de transport europene, care reprezintă un obiectiv fundamental pentru a putea asigura dezvoltarea Moldovei, și o să asigurăm o legătură mai bună între Moldova și Brașov, prin intermediul tronsonului de autostradă Bacău-Brașov”, a spus Ludovic Orban.

Related posts

Ludovic Orban: Nu e niciun risc ca PSD să dețină șefia Senatului sau a Camerei. Coaliția le va deține pe ambele, așa e normal

Andrada Ionescu

Părerea lui Bănicioiu despre alegerile locale

Alina Angelescu

Codrin Ștefănescu îl trage la răspundere pe Ciolacu

Alina Angelescu

Leave a Comment