ludovic orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban susține că, după depășirea valului 5 al pandemiei de COVID-19, guvernul trebuie să renunțe la prelungirea stării de alertă și să ridice toate restricțiile impuse. „E timpul să revenim la o viață normală”, spune liderul Forței Dreptei.

„Deja cunoaștem aproape tot ce este de cunoscut despre COVID 19. Știm cum se transmite. Știm cum să ne protejăm. Știm ce riscuri prezintă. Putem să ne vaccinăm gratuit. Putem să ne întărim sistemul imunitar dacă nu vrem să ne vaccinăm. Deja este o problemă a fiecăruia dintre noi cum ne raportăm la virus”, spune Ludovic Orban.

„Deja, tot mai multe țări decid sau sunt pe cale să decidă anularea măsurilor de protecție sanitară care restrâng drepturile și libertățile cetățenilor lor. E momentul ca și România să facă același lucru. Libertatea presupune și responsabilitate individuală. E momentul ca guvernul să își arate încrederea în cetățenii noștri, în responsabilitatea lor și să anuleze restricțiile impuse prin starea de alertă, odată cu depășirea valului 5”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

Starea de alertă s-a prelungit în România, începând cu 7 februarie, și rămân în vigoare majoritatea măsurilor, între care interdicția de organizare a evenimentelor private și obligativitatea măștii de protecție inclusiv în aer liber. O modificare importantă însă este că vor putea avea acces în supermaketurile din malluri și persoanele care nu au certificat COVID, adică cele care nu s-au vaccinat, nu au trecut prin boală sau nu au test.

​Ludovic Orban a anunțat că deputații care l-au urmat în Forța Dreptei vor forma un grup parlamentar, care va fi condus de Violeta Alexandru.
„Vreau să informez opinia publică despre formarea grupului parlamentar al deputaţilor independenţi, de dreapta. 13 deputaţi care şi-au dat demisia din PNL odată cu decizia conducerii PNL de a readuce PSD la guvernare. Am luat decizia de a constitui un grup parlamentar, în conformitate cu prevederile Regulamentului Camerei Deputaţilor şi în conformitate cu hotărârile CCR care au fost date cu privire la această speţă. Suntem 13 deputaţi. Liderul grupului parlamentar va fi Violeta Alexandru, vicelider domnul deputat Nicolae Giugea, iar secretarul grupului va fi domnul deputat Claudiu Chira. Numele grupului este grupul deputaţilor de dreapta”, a declarat Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *