octavian jurma
octavian jurma

Cercetătorul român Octavian Jurma a vorbit despre infectările cu Omicron din Capitală. Reacția renumitului medic este legată de numărul de infectări cu noul coronavirus, raportat vineri în București. „Incredibil! Știam că este posibil teoretic, dar nu credeam să văd asta în realitate”, a scris specialistul pe rețelele sociale.

Biostatisticianul Octavian Jurma a făcut o analiză a numărului de internări cu varianta Omicron în spitalele din București. Concluzia cercetătorului timișorean este una care l-a șocat și pe el! Doctorul specializat în neuroștiințe a arătat că numărul de infectări COVID, raportat vineri în Capitală, este cu mult peste așteptările medicilor.

„Incredibil! Ştiam că este posibil teoretic, dar nu credeam să văd asta în realitate”, a transmis medicul Octavian Jurma pe Facebook.

Octavian Jurma: „Este jale ce se întâmplă în Capitală”

Potrivit datelor analizate de Jurma, în data de 4 februarie 2022, orașul București a avut mai multe cazuri noi (7.333) decât întreaga țară în vârful valului 3 Alfa (6.651 cazuri noi în 25 martie 2021).

„Dacă doar 3% dintre aceştia au nevoie de spitalizare, asta înseamnă 250 de internări pe zi doar în capitală peste 1-2 săptămâni. Chiar dacă Omicron se dovedeşte o gripă cu 1% internări din totalul cazurilor noi la nivel naţional, tot înseamnă 300+ internări pe zi în următoarele 2 săptămâni şi depăşirea recordului de internări din valul 4-Delta”, a explicat Octavian Jurma pe rețelele sociale.

În aceste condiţii, potrivit cercetătorului Octavian Jurma, se poate vorbi despre imunizare pe cale naturală.

„Ăsta da vaccin natural! Totul, absolut totul, depinde acum de pariul făcut de autorităţi că varianta Omicron în România va fi atât de blândă încât ne-am permis să începem relaxarea înainte de vârful valului 5. Niciodată nu mi-am dorit atât de tare ca autorităţile să aibe dreptate în pariul lor cu vieţile noastre”, a mai spus Octavian Jurma.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat, sâmbătă, că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 28.921 de cazuri de infectare cu virusul Sars-Cov-2, gradul de pozitivare fiind de 32,57%. Totodată, au fost raportate 110 decese, dintre care două anterioare. La ATI sunt internaţi 1.042 de pacienţi, numărul fiind în creştere. În Bucureşti, incidenţa cazurilor noi a urcat la 28,21 la mia de locuitori, de la 26,42, în ziua precedentă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *