Image default
Actualitate

Ludovic Orban cere atenție pentru școli, să se facă stocuri de măști și camere web

Ludovic Orban cere inspectoratelor școlare atenție în gestionarea situației școlilor, unde se desfășoară învățământ clasic, la distanță sau mixt. Premierul a cerut să se facă stocuri de camere web și de măști.

Orban a transmis mai multe recomandări ministrului educației, Monica Anisie, la începutul ședinței de guvern de luni, potrivit publicației Știri pe Surse.

„Sunt 11 județe în care nu există nicio unitate în cod roșu”, a explicat Monica Anisie. Orban i-a trasat o serie de sarcini ministrului: „Să le transmiteți aprecierea mea. Rugămintea e să facă față la provocări, nu o să meargă totul ceas din prima. Să cereți inspectoratelor școlare să monitorizeze cu atenție, ca să intervină cum a stabilit. Să se facă stocuri de măști și de camere web. Trebuie verificat în ce măsură colaborarea cu autoritățile locale funcționează, în ce măsură s-au implicat primarii. Eu am fost în orașe și în comune și am fost impresionat.

Copiii au nevoie de școală, dacă ai restanțe sau lacune, așa va afecta întreg procesul pe viitor”, a spus prim-ministrul.

Ludovic Orban cere implicare în învățământ. Noul an școlar a început acest an în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus. Aproape 2,8 milioane de elevi au început școala, iar unii în două situații: fizic, în instituția de învățământ, sau acasă, online.

Scenariile gândite de oficialii educației au fost de trei feluri: verde, prezență, exclusivă la clasă, roșu, învățământ exclusiv online și galben, hibrid, adică jumătate din elevi saă fie prezenți la școală iar cealaltă jumătate, online, cu rotație în următoarea săptămână.

Potrivit ministrului Educaţiei, Monica Anisie, 12.423 de unităţi de învăţământ vor funcţiona în scenariul verde, 4.915 unităţi în scenariul galben și 263 de unităţi în scenariul roşu.

Autoritățile au realizat un ghid cu recomandări pentru școlari și părinți, cu reguli menite să reducă la minimum riscul răspândirii noului virus: purtarea măștii, păstrarea distanței și spălarea mâinilor.

Related posts

Vosganian critică declarațiile lui Orban legate de votanții din sectorul 5

Alina Angelescu

PNL a depus la BEC listele de candidați pentru alegerile parlamentare. Orban: „PSD nu a murit. PSD se zvârcolește”

Andrada Ionescu

Cum crede Tăriceanu că vor decurge alegerile locale

Alina Angelescu

1 comment

Profesorii care refuză să predea online nu vor fi plătiți, spune Orban 2 octombrie 2020 at 18:28

[…] refuză să predea online nu mai au ce căuta în sistemul de învățământ, s-a exprimat drastic premierul Ludovic Orban. Cadrele didactice trebuie să fie plătite exact după numărul orelor prestate, adică, în acest […]

Reply

Leave a Comment