Școala va începe pe 14 septembrie iar alegerile locale pe 27 septembrie
Actualitate

Nu se amână nici începerea școlilor, nici alegerile locale, a afirmat Ludovic Orban

Școala va începe pe 14 septembrie iar alegerile locale se vor desfășura pe 27 septembrie a spus premierul Ludovic Orban, care a explicat că nu va accepta nicio amânare în acest sens, cerută de PSD sau oricine altcineva.

„Nimeni nu s-a exprimat vreodată că vrea să amâne începerea şcolii. Şcoala va începe pe 14 septembrie iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie”, a declarat duminică premierul Ludovic Orban.

El a catalogat drept ridicolă ideea privind amânarea scrutinului local.

”Este ridicolă această idee a PSD, aşa cum ridicolă a fost şi moţiunea de cenzură”, a precizat el, potrivit PsNews.

Orban a amintit că decizia privind data alegerilor a aparţinut Parlamentului, nu Guvernului.

„Este fundamental pentru comunităţile locale să aibă reprezentanţi legitimi. (…) Sigur că le e frică la pesedişti de alegeri şi e normal să le fie frică de alegeri pentru că lumea s-a cam lămurit cum stă treaba cu PSD-ul”, a susţinut premierul.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat că, dacă Guvernul va decide amânarea deschiderii anului şcolar, este decis ca, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, să „provoace o discuţie serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale”.

„Dacă vor lua o asemenea decizie să amâne şcolile eu nu mai accept de la domnul Orban, aşa, în opoziţie, mic cum sunt eu, dubla măsură” a afirmat Ciolacu, în condiţiile în care premierul a evocat posibilitatea ca elevii să meargă la şcoală din 1 octombrie, iar din 14 septembrie cursurile să se desfăşoare online.

Ulterior, Ciolacu a făcut referire şi la posibilitatea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare, programate în 6 decembrie.

Related posts

Clotilde Armand: „Vremea dezmăţului şi populismului bugetar din cel mai bogat sector al Capitalei a trecut”

Andrada Ionescu

Emil Boc susține descentralizarea deciziilor în criza COVID pentru ca școala să înceapă de la toamnă

Marcel Vela spune că primari PSD incitau populația să ia cu asalt bisericile de Paște

Constantinescu Gabriel

Igor Dodon i-a chemat în judecată pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban. Îi acuză pe oficialii români că l-au determinat să piardă alegerile

Constantinescu Gabriel

Reacția neobișnuită a lui IPS Teodosie, despre credincioșii îmbolnăviți de COVID. Dacă îi este scris să părăsească această lume, „pleacă la Dumnezeu”

Constantinescu Gabriel

Cozmin Gușă: Ludovic Orban a crescut în sondaje iar PSD-ul are o singură șansă la alegeri. Există scenariul ca timp de 4 ani de zile, PSD-ul să stea undeva la 20%”

Constantinescu Gabriel

2 comments

Reîntoarcerea la starea de urgență și carantina nu sunt luate în calcul 11 septembrie 2020 at 15:34

[…] şi fac faţă la situaţia în care ne găsim. Nu există aceste ipoteze”, a declarat Ludovic Orban la Orșova, potrivit publicației Știri pe […]

Reply
Ludovic Orban cere inspectoratelor școlare atenție în școli 14 septembrie 2020 at 16:21

[…] Ludovic Orban cere implicare în învățământ. Noul an școlar a început acest an în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus. Aproape 2,8 milioane de elevi au început școala, iar unii în două situații: fizic, în instituția de învățământ, sau acasă, online. […]

Reply

Leave a Comment