Image default
Actualitate

Ludovic Orban cere poliției să reducă numărul amenzilor pentru încălcarea ordonanțelor militare

Ludovic Orban cere poliției să dea mai întâi un avertisment și apoi o amendă, dacă abaterea se repetă. Prim-ministrul a negat existența unei dispoziții ca polițiștii sau jandarmii să dea cât mai multe amenzi pentru încălcarea ordonanțelor militare.

Nu există plan de amenzi, a spus premierul. În timpul pandemiei de coronavirus, Ludovic Orban cere poliției să aplice amenzi dacă există motive extrem de serioase pentru amendă sau dosar penal, arată PsNews.

„Cuvântul de ordine dat către polițiști a fost măsură, politețe, o abordare cât se poate de serioasă a necesității implementării măsurilor luate. Pe de altă parte, nu a existat niciodată o dispoziție care să fie dată în sensul de a se da amenzi la kilogram, în sensul de a fi plan de amenzi. Dacă mai există abuzuri pe plan local am solicitat conducerii instituțiilor din subordinea MAI să corecteze astfel de situații. Atunci când se dă amendă sau se deschide dosar penal să se facă cu motive extrem de solide și extrem de serioase și am accentuat foarte mult necesitatea funcției de prevenție și am solicitat să nu se dea amendă din prima, ci întâi să existe un avertisment, și doar în caz de încălcare foarte clară, foarte severă, cu bună știință a reglementărilor să se de amenzi, mai ales cele care depășesc amenda minim”, a spus Orban.

Related posts

Ce condiţii pune USR-PLUS pentru a guverna cu PNL. Eliminarea pensiilor speciale și reducerea la 300 a numărului de parlamentari, printre ele

Andrada Ionescu

La Spitalul din Suceava erau materiale de protecție ținute sub cheie, iar medicii refuzau să le poarte. Ce a găsit secretarul de stat Ionel Oprea

Somajul tehnic va fi plătit la 75%. Ce alte măsuri a mai luat Guvernul în epidemia de coronavirus

Leave a Comment