Președintele PNL Ludovic Orban compară guvernarea alături de USR cu boxul. USR PLUS e un partener cu care se lucrează foarte greu, dar „când ai un boxer cu alonjă, îl ții aproape”, pentru că de la distanță „îți trage niște pumni de te răstoarnă”, spune Ludovic Orban.

Ludovic Orban a declarat joi seară, la Arad, că marea majoritate a românilor dorește refacerea coaliției de guvernare. Opțiunea de formare a unui guvern minoritar cu sprijin PSD este pe locul 4 în preferințele românilor, iar pe locul 2 este, „cu un scor destul de important, de 30 și ceva la sută”, guvern în jurul PSD. Orban a reiterat ideea conform căreia PSD este „inamicul natural” al PNL.

Referindu-se apoi la USR PLUS, Ludovic Orban a afirmat că este un partener cu care se lucrează foarte greu.

„Să fim cinstiți. Vorbesc ceva cu ei, vin mâine cu altceva, răspoimâine vin cu altceva. De multe ori se comportă ca și cum ar fi în opoziție, dar vă spun un lucru, prefer USR ca partener în coaliția de guvernare decât USR ca adversar. E ca în box: când boxezi cu un boxer cu alonjă, îi ții aproape, nu îl ții la distanță pentru că îți trage niște pumni de te răstoarnă cu cracii-n sus de la distanță. Și uitați-vă ce bine se simt de când au trecut în opoziție, s-au resolidarizat, sunt în mediul lor, ei sunt născuți din critică”, a spus președintele PNL, Ludovic Orban.

Va fi foarte greu de refăcut unitatea Partidului Național Liberal, pentru că s-au făcut lucruri în aceste trei luni care lasă răni adânci. Să dai afară un ministru care are performanță fără acordul președintelui partidului și fără vot în Biroul Politic Național, numai pentru că nu îți place de ochii lui și pentru faptul că ministrul respectiv are altă opțiune politică…, a mai spus Ludovic Orban, care candidează la un nou mandat în fruntea PNL.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *