ludovic orban
Ludovic Orban

Fostul lider PNL Ludovic Orban spune că legislația care transforma SRI în organ de cercetare penală a fost votată inclusiv de parlamentarii AUR, autorii contestației la CCR.

„CCR mai ia și decizii bune. OUG 6 din 2016, adoptată de guvernul Cioloș, a dat dreptul SRI să devină, prin excepție, ” organ de cercetare penală’ specială ” pentru infracțiunile ce țin de siguranța națională și de terorism. OUG a fost îngropată în sertarele Parlamentului până la realizarea monstruoasei coaliții PSD-PNL-UDMR. Pe nepusă masă, într- o tăcere asurzitoare, a trecut prin comisia juridică și prin plenul camerei ca prin brânză
Cei de la AUR au venit la mine să ne ceară semnături pentru a putea ataca legea de aprobare a OUG la CCR”, a scris Luovic Orban.

„Am vorbit cu colegii mei și le-am dat semnăturile de care aveau nevoie pentru a putea ataca. Curtea a declarat textul neconstituțional. Ce este amuzant și puțină lume știe este că grupul AUR, care acum trâmbițează marea victorie, a votat pentru adoptarea legii. Eu, evident că am fost printre foarte puținii care au avut curajul să voteze împotrivă”, a scris Ludovic Orban, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Ludovic Orban a susținut că Forța Dreptei este „născută din conștiința și caracterul a 16 parlamentari care au spus categoric nu trădării lui Iohannis și a conducerii PNL față de românii de bună credință care și-au pus speranțele și încrederea într-un președinte care promitea dezvoltare și într-un partid politic care promitea o guvernare de dreapta care să aducă creștere economică, modernizare”.

El a mai susținut că noul partid „se angajează să îi reprezinte pe toţi aceia peste 6 milioane şi jumătate dintre români care au sperat că Iohannis va aduce civilizaţie” și că „mii de oameni” şi-au exprimat intenţia de a se înscrie.

Vorbind despre doctrină, Ludovic Orban a spus că noul partid se bazează pe un liberalism conservator, comparându-l cu Partidul Republican din SUA, cu Partidul Conservator din Marea Britanie şi cu Uniunea pentru Mişcarea Populară din Franţa, cu „multe similarităţi cu creştin-democraţii germani”: ”Practicăm un liberalism care continuă tradiţia PNL, un liberalism naţional, puternic ancorat în tradiţiile şi valorile specifice ale poporului român”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *