Vasile Dîncu, despre plafonarea preţului la combustibil
Vasile Dîncu, despre plafonarea preţului la combustibil

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat, joi, la Digi24, că, cel mai probabil, în primăvară va fi înfiinţat grupul de luptă al NATO în România.

„Ceea ce am discutat aici este ceea ce foarte bine a numit secretarul general al NATO – dubla cale – continuarea negocierilor, încercarea prin comunicare și dialog să ieșim din această situație de conflict, dar, pe de altă parte, a încerca să construim o bază pe flancul estic pentru descurajarea acțiunilor agresive ale Rusiei”, a spus Vasile Dîncu.

„Toți colegii au vorbit despre aceste măsuri contradictorii care la un moment dat nu ne pun în situația de a putea lua o decizie sigură. Pe de o parte, se simulează o retragere, pe de altă parte apar acțiuni agresive. Ceea ce este important este că s-a răspuns la scrisoarea NATO, urmează să se analizeze situația și asta înseamnă că ne aflăm cumva pe un drum al negocierii, că nu s-a părăsit acest drum”, spune Vasile Dîncu.

„Am făcut un pas înainte la acest forum al NATO discutând cu aliaţii mai mult, discutând pentru sprijinul formal de care avem nevoie pentru a realiza acest «battle group» în România. Sigur că mai sunt aspecte formale, avem şi nişte termene. Noi am terminat pregătirile pentru asta, aşa cum ministerul a anunţat, deci suntem în aşteptare şi suntem pregătiţi pentru acest grup”, a spus Vasile Dîncu la Digi 24.

„Sunt unele detalii de factură formală care trebuie rezolvate, continuăm şi pe linie bilaterală să obţinem sprijin din partea aliaţilor, dar şi aici suntem pe drumul cel bun.În această primăvară – avem câteva termene, să vedem cum se vor respecta, nu sunt sigure – dar în această primăvară vom avea acest «battle group», asta este speranţa noastră, şi o forţă multinaţională care se alătură Franţei în acest statut de naţiune-cadru”, a afirmat ministrul Apărării, Vasile Dîncu, la Digi 24.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *