Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban consideră că preşedintele Klaus Iohannis ar încălca Constituţia, dacă l-ar desemna premier tot pe Florin Cîţu.

Ludovic Orban a declarat, la RFI România, că decizia conducerii PNL de a-l propune tot pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier la consultările de luni de la Cotroceni este o “inepţie”.

“O aberaţie, o propunere în primul rând neconstituţională. După demiterea mea prin moţiunea de cenzură din februarie, în momentul în care preşedintele Iohannis m-a desemnat tot pe mine, PSD a atacat la CCR şi CCR a luat decizia conform căreia premierul care a fost demis la moţiunea de cenzură nu mai poate fi propus premier. Ar trebui să citească, mai ales că e o chestiune care ţine de istoria PNL”, a spus Ludovic Orban.

„De asemenea, e o inepţie politică să vii să-l propui pe Florin Cîţu, în condiţiile în care, practic, cu această propunere de premier, nu există nicio şansă de a forma o majoritate parlamentară. Le readuc aminte colegilor mei, care s-au întrunit noaptea, ca hoţii, într-o şedinţă convocată pe picior, că pentru a putea învesti un Guvern, este necesară o majoritate de 234 de voturi”, a spus Ludovic Orban.

„La ora actuală, PNL împreună cu UDMR nu deţin decât 163 de parlamentari (…). Această decizie reprezintă o dovadă elocventă a ruperii de realitate atât a lui Florin Cîţu, cât şi a apropiaţilor lui Florin Cîţu şi arată că, pentru aceşti colegi ai mei, România nu contează, ci contează interesele lor de grup”, a susţinut Ludovic Orban.

Tot Florin Cîțu este propunerea de premier cu care liberalii se vor prezenta în fața președintelui Klaus Iohannis. Biroul executiv al PNL a decis joi seara, cu unanimitate de voturi, să-i dea credit total actualului președinte al partidului, deja demis printr-o moțiune de cenzură cu un număr record de voturi.

Leave a comment

Lasă un răspuns