Spitalele din București sunt pline cu pacienți COVID. Acum vor vaccinarea
Spitalele din București sunt pline cu pacienți COVID. Acum vor vaccinarea

Spitalele din București sunt pline cu pacienți COVID, iar pacienții care respiră cu măștile de oxigen și sunt într-o stare mai bună și le dau jos pentru a le spune medicilor „Vaccinați-ne”, relatează medicul Fiorella Mitoiu, șeful UPU Sf. Pantelimon. Alții decid că se simt mai bine și își scot msca de oxigen, pentru a o oferi colegului de salon care se simte mai rău.

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sf. Pantelimon era plină de pacienți în dimineața zilei de joi, relatează Digi 24. Medicii nu îi pot refuza, chiar dacă numărul depășește capacitate secției. 60 de pacienți pozitivi ajunseseră la spital.

Spitalele din București sunt pline cu pacienți COVID. Medicii de la Spitalul Sf. Pantelimon povestesc condițiile în care sunt nevoiți să muncească. Din ce în ce mai mulți pacienți ajung la spital.

De aproape două săptămâni, lucrăm ca pe front. Pacienții sunt pe scaune. Cei cărora situația le permite stau pe scaun conectați la prizele de oxigen sau la tuburile de oxigen. Sunt zile în care efectiv intrăm în panică dacă nu primim oxigenul din partea firmei”, a povestit mediul șef al UPU Sf. Pantelimon, Fiorella Mitoiu.

Medicul a povestit că 95% dintre pacienți sunt nevaccinați și în ultimul ceas își dau seama cât de importantă ar fi putut fi imunizarea.

Suntem în situația în care pacienții – din păcate, abia acum au înțeles – își dau într-adevăr jos masca de CPAP și ne strigă: Vaccinați-ne! Ce să vaccinam acum? Este mult prea târziu!

Suntem în situația în care efectiv văd cum pacientul își dă jos masca de CPAP și ia decizia să i-o ofere colegei de salon, cianotică complet, pentru că zice: Eu acum mă simt mai bine, că stau de o zi, dați-i-o și ei.

Avem pacient din data de 27 septembrie și astăzi este 7, de atunci stă în UPU, din 29 – intubat”, a mai spus medicul.

Leave a comment

Lasă un răspuns