Președintele PNL, Ludovic Orban a lansat un apel pentru încheierea crizei politice declanșate la începutul lunii septembrie. Alături de lideri ai Partidului Național Liberal ce îl susțin în cursa internă pentru președinția partidului, acesta a vorbit despre situația politică din România și necesitatea de a pune capăt crizei.

Cu mare greutate, am reușit să negocim un parteneriat de coaliție, care a dus la formarea unui Guvern al forțelor de centru-dreapta. Un Guvern, care s-a prezentat în fața Parlamentului și care a obținut votul de încredere, cu o majoritate confortabilă pentru un program de guvernare.

Din păcate, pe 1 Septembrie, ca urmare a unor decizii unilaterale, am intrat într-o criză politică, care afectează grav România. România se află în fața unor provocări cărora trebuie să le facă față cu succes.” a declarat Ludovic Orban.

Acesta a vorbit inclusiv despre reformele asumate în programul de guvernare și despre aprobările necesare obținerii banilor din PNRR. “Avem reforme importante de făcut în toate domeniile de activitate: în educație, în justiție, în finanțe, digitalizarea ANAF, introducerea tuturor instrumentelor digitale în relația cu contribuabilul, fundamentală pentru a asigura, nu doar o bună colectare, dar și un tratament corect al agenților de colectare. Reforme în domeniul justiției, avem de reparat legile justiției, care au fost făcute praf de guvernarea PSD. Avem de îmbunătățit Codul Penal și Codul de Procedură Penală, de asemenea, avem ca obiectiv desființarea Secției Speciale. Avem de făcut reforme semnificative în domenii extrem de semnificative și, mai ales, avem de pus în practică planuri de investiții fără precedent pentru România, în toate domeniile de activitate, indiferent că este vorba de infrastructura de transport, infrastructura de educație, infrastructura de sănătate, infrastructura digitală.” a afirmat Ludovic Orban în discursul său.

Cu toate acestea, pentru implementarea reformelor necesare modernizării României, este nevoie de o majoritate solidă în Parlament și de un Guvern ce poate funcționa la întreaga sa capacitate. Cu toate acestea, criza politcă declanșată de premierul Florin Cîțu nu pare să se încheie prea curând. Ludovic Orban a declarat că este vital să se ajungă la o soluție clară pentru a se pune capăt crizei politice.

Poziția noastră categorică este că singura coaliție decentă, onorabilă, care poate să asigure o guvernare în beneficiul României este coaliția care s-a format, după alegerile parlamentare.” a menționat Ludovic Orban. Coaliția ce poate oferi o situație de stabilitate și sustenabilitate a politicilor publice la nivel guvernamental trebuie să fie formată din PNL-USRPLUS-UDMR și susținută de minoritățile naționale, a precizat acesta.

Orban a transmis că vinovații trebuie să se oprească și să își asume răspunderea pentru criza declanșată: Joaca de-a politica trebuie să se termine. Cine seamănă vânt, culege furtună. Cine poartă răspunderi pentru grava criză în care a fost aruncată România, trebuie să-și asume răspunderile și să acționeze în consecință. 

Leave a comment

Lasă un răspuns