Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat duminică, la Iași, că oamenii le reproșează politicienilor de la putere, inclusiv lui Klaus Iohannis, că au declanșat această criză politică, în loc să se ocupe de guvernare. El spune că trebuie soluționată criza „în acord cu așteptările cetățenilor” și a adăugat că respinge „orice formulă de înțelegere cu PSD”.

„Nu putem face abstracție, în deciziile pe care le luăm, de ceea ce ne spun oamenii, care au devenit foarte critici față de noi. Noi suntem considerați principalii responsabili de această criză politică, adică Klaus Iohannis, Florin Cîțu și Partidul Național Liberal”, a mai spus Ludovic Orban.

„Ne reproșează că în loc să ne ocupăm de guvernare, în loc să găsim soluții pentru marile probleme cu care se confruntă românii, noi am declanșat o bătălie internă și acum am declanșat și o criză politică. Unica noastră șansă este să dovedim capacitatea de a soluționa această criză, în acord cu așteptările cetățenilor și cu angajamentele pe care noi le-am făcut în alegeri”, a scris Ludovic Orban duminică, într-un mesaj pe Facebook.

Ludovic Orban a mai arătat că viitorul președinte al partidului trebuie să pună capăt acestei crize și susține că, dacă va fi ales el, va reface coaliția „într-un timp cât mai scurt”.

„Cine va fi ales președintele Partidului Național Liberal în 25 septembrie va trebui să pună punct crizei, să refacă unitatea PNL, să refacă această coaliție care a dat un Guvern și un program de guvernare, și care de asemenea să investească un guvern care să pună piciorul pe accelerație și care să facă performanță. Despre asta e vorba pe 25 septembrie! Eu știu că sunt cel care poate garanta unitatea partidului, dar și refacerea coaliției, într-un timp cât mai scurt, astfel încât Partidul Național Liberal să rămână principala forță politică a guvernării”, a mai spus Ludovic Orban.

Leave a comment

Lasă un răspuns