Image default
Actualitate

Ludovic Orban: Nu ne dorim carantinarea Bucureştiului, dar există o metodologie

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că nu se doreşte carantinarea Capitalei, adăugând că există o metodologie pentru luarea unei astfel de decizii, pe baza practicilor la nivel mondial, transmite Agerpres.

„Nu ne dorim acest lucru (carantinarea Capitalei – n.r.), în mod evident. Pe de altă parte, există o metodologie care este stabilită de Institutul Naţional de Sănătate Publică pe baza practicilor la nivel mondial. Direcţiile de sănătate publică trebuie să evalueze în fiecare localitate toţi indicatorii în baza cărora să poată lua această decizie şi aţi văzut că s-au luat aceste decizii de carantinare, la propunerea DSP-urilor, cu aprobarea Comitetelor pentru situaţii de urgenţă”, a precizat Orban, întrebat dacă se va lua o decizie de carantinare a Bucureştiului în perioada următoare. Orban: Nu ne dorim carantinarea Bucureştiului, dar există o metodologie.

Orban: Nu ne dorim carantinarea Bucureştiului, dar există o metodologie

Ludovic Orban a mai spus că sunt mai mulţi indicatori în baza cărora se ia decizia de carantinare.

„Există o rată (de infectare) stabilită. Am spus că sunt mai mulţi parametri. Nu sunt specialist în astfel de decizii de carantinare. Aceasta este o decizie pe care o iau specialiştii, medicii epidemiologi, cei care cunosc foarte bine criteriile după care se iau astfel de decizii”, a precizat prim-ministrul.

Orban a adăugat că măsurile luate în zonele carantinate diferă, în funcţie de analizele care se fac la nivel local.

Ludovic Orban: ”Reducerea ratei de infectare”

“Principalul obiectiv al carantinării este acela de a împiedica ca cetăţenii dintr-o zonă cu rată mare de infectare să poată să distribuie virusul în altă parte. Al doilea obiectiv urmărit este reducerea ratei de infectare prin nişte măsuri de restricţie. De la caz la caz, în funcţie de localitate, de evaluările care se fac din analize epidemiologice privind locurile unde se îmbolnăvesc, se iau decizii în interiorul zonei carantinate. Aceste decizii nu sunt similare în toate localităţile, pentru că de la localitate la localitate analiza indică alte surse de îmbolnăvire care sunt prioritare şi, implicit, recomandă realizarea unor restricţii spre acele tipuri de activităţi (…) unde se îmbolnăvesc cei mai mulţi”, a explicat premierul.

Related posts

Măsurile de combatere a epidemiei de coronavirus după data de 15 mai, explicate de Ludovic Orban. Există chiar și posibilitatea ridicării tuturor restricțiilor legale

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban: „Obiectivul nostru este să adoptăm bugetul până pe 31 decembrie”

Andrada Ionescu

Se suplimentează numărul polițiștilor care controlează cetățenii „la mască”. Declarațiile premierului Orban despre conformismul românilor

Constantinescu Gabriel

Premierul Ludovic Orban, acuzații de corupție într-o plângere penală! Are legătură cu oțelăria ArcelorMittal Hunedoara

Constantinescu Gabriel

Un nou spital județean va fi construit la Sibiu

Alina Angelescu

Ludovic Orban, despre Ciolacu: „Să îți bați joc în halul acesta de români, să le arăți că tu nu vrei pensie specială, în condițiile în care tu știi foarte bine că beneficiezi de pensie specială”

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment