Image default
Actualitate

Cozmin Gușă analizează soluțiile partidelor pentru viitorul premier: ”Orban pare legat de scaun, din dorința lui Iohannis de a avea un servitor fidel și umil la butoanele guvernării”

Analistul Cosmin Gusa avertizează că anul viitor va însemna o provocare economică uriașă pentru România, în timp ce – la nivel geoeconomic – rămânem integrați ”doar în jocurile altora”.

”Partidele din opoziție să forțeze dezbateri despre soluțiile clare de guvernare”

PSD vehiculează nume precum Vasile Dîncu, Sorin Grindeanu sau Mihai Tudose, fiecare dintre ei având capacitatea de a-i ”pune rău în dificultate” pe contracandidați tocmai din cauza ”unor GUVERNĂRI PROASTE ȘI ORIENTATE ANTI-NAȚIONAL”.

Nu în ultimul rând, apar în acest scenariu și Hunor Kelemen, Eugen Tomac sau Victor Ponta, mai scrie Cozmin Gușă, însă potențialul acestora este… ”improbabil în contextul politic de azi”.

”În fine, Ciolacu și PSD au plusat și ei de ieri, cvasi-oficializând 3 propuneri interesante de prim-ministru, care sunt menite deocamdată doar să umbrească în plus “palidele” alternative liberalo-pluseriste pomenite mai sus. Previzibil ar fi că fiecare dintre cei 3 pesediști propuși public, Vasile Dîncu, Sorin Grindeanu sau Mihai Tudose (în ordine alfabetică ), i-ar pune rău în dificultate în vreun meci televizat pe alde Orban sau Cioloș, care s-ar prezenta și cu puternicul handicap al unor GUVERNĂRI PROASTE ȘI ORIENTATE ANTI-NAȚIONAL.

Alte propuneri publice implicite ar fi Hunor Kelemen, Eugen Tomac sau Victor Ponta, dar n-are sens să discut despre potențialul acestora pentru că sunt total improbabile în contextul politic de azi”, mai notează analistul Cozmin Gușă.

”Revin în final la sugestia din titlu despre cum ar fi ca în cele cca 10 zile de campanie rămase, partidele din opoziție să forțeze dezbateri despre soluțiile clare de guvernare, iar mass-media să le provoace sau să le accepte, cu personajele pomenite mai sus, și pornind de la NEVOILE STRINGENTE ȘI MARI care reclamă soluții urgente, dacă nu vrem să DERAPĂM CA ȚARĂ ÎN MOD I-RE-ME-DI-A-BIL”

Related posts

Klaus Iohannis, despre moțiunea de cenzură eșuată a PSD: „Nu au fost în stare să asigure prezența în sală a propriilor parlamentari”

Constantinescu Gabriel

Alexandru Rafila s-a înscris în PSD și candidează la alegerile parlamentare

Andrada Ionescu

Cum ne salvam din toamna? (6) In politica, “s-a terminat cu jocul de glezne si galagia”!

Constantinescu Gabriel

Candidatura lui Rafila și Streinu Cercel pe listele PSD, criticate din „ranchiună și invidie politică” consideră Gabriela Firea

Constantinescu Gabriel

Când se va vota moțiunea de cenzură. Marcel Ciolacu a făcut anunțul

Rareș Bogdan: „Trebuie ținuți departe PSD-iștii de banii europeni, de acest „Plan Marshall”

Andrada Ionescu

Leave a Comment