Image default
Actualitate

BNR acuză PSD că „implică abuziv” instituţia în spoturile electorale

BNR acuză PSD că utilizează abuziv imaginea sa în campania electorală și face un apel către toate partidele să respecte caracterul apolitic al Băncii Naționale.

„Banca Națională a României dezaprobă ferm utilizarea de imagini și declarații mai vechi sau mai noi, scoase din context, ale unor specialiști BNR în spoturi de campanie electorală ale PSD”, se arată într-un comunicat de presă postat duminică pe site-ul Băncii Naționale.

Potrivit acestuia, ”BNR este o instituție apolitică, independentă și utilizarea abuzivă a unor asemenea declarații, care nu au conotație politică propriu-zisă, afectează statutul și neutralitatea instituției noastre”.

Apel către toate partidele politice

BNR face un apel către toate partidele politice implicate în campania electorală să respecte caracterul apolitic al instituției și să nu utilizeze incorect și partinic puncte de vedere exprimate de diverși reprezentanți ai băncii, mai ales când acestea nu reflectă o abordare oficială asumată.Toate analizele și punctele de vedere care reflectă poziția BNR se regăsesc în rapoartele și analizele publicate pe site-ul instituției sau în declarațiile de presă ale Guvernatorului”, se mai arată în comunicatul BNR.

PSD reacționează la autosuspendarea lui Dan Tudorache din partid: ”Un gest de onoare”

PSD reacționat după anunțul DNA privind inculparea fostului primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache pentru trafic de influență și spălare de bani. Social-democrații spun că decizia acestuia de a se suspenda din partid este un gest de onoare.

Referitor la decizia domnului Daniel Tudorache de a se suspenda din Partidul Social Democrat: Partidul Social Democrat a luat act de decizia domnului Daniel Tudorache de a se suspenda din partid. Este un gest de onoare. Suntem convinși că Daniel Tudorache va clarifica toate aspectele care îl vizează și își va dovedi nevinovăția”, a transmis PSD.

Daniel Tudorache se află pe poziția a doua, după medicul Alexandru Rafila, pe lista PSD București la Camera Deputaţilor, la alegerile din 6 decembrie.

Related posts

Klaus Iohannis anunță: Noul Guvern va avea ca principal obiectiv reconstrucţia României

Andrada Ionescu

Klaus Iohannis: Măsurile luate ne vor ajuta să nu intrăm mai târziu într-o fază mai gravă de lockdown

Andrada Ionescu

Moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului va fi depusă în luna august. PSD ar vrea un guvern de uniune națională

Ion Boblea

Mircea Azar

Sorin Grindeanu vizează listele PSD la alegerile parlamentare, susțin surse politice

Niculaie Bordei

Andreea Cristescu

Leave a Comment