Variante de premier din partea PSD au fost deja luate în calcul
Variante de premier din partea PSD au fost deja luate în calcul

Variante de premier din partea PSD au fost deja luate în calcul, a spus Marcel Ciolacu, președintele social democraților. Sorin Grindeanu, Mihai Tudose sau Vasile Dâncu. Președintele PSD  a spus care ar putea fi noile nume de prim-miniștri, când PSD va câștiga alegerile. Cel puțin așa crede Ciolacu.

„Sunt mai mulţi colegi care pot ocupa această funcţie de prim-ministru. Este şi domnul Sorin Grindeanu, şi domnul Mihai Tudose, şi domnul Vasile Dâncu şi mulţi alţii. Încercăm să ne creionăm o echipă cât mai bună, cât mai mulţi specialişti”, a spus Marcel Ciolacu, vorbind despre posibile variante de premier, la Antena 3.

Sorin Grindeanu a mai fost premier din partea PSD, la în perioada ianuarie-iunie 2017, guvernul său fiind destituit prin moțiune de cenzură chiar de către PSD. Iar succesorul lui Sorin Grindeanu a fost chiar Mihai Tudose, care a condus guvernul până în ianuarie 2018.

Ciolacu a vorbit și despre eventuale propuneri de miniștri, menționându-l de exemplu, pe profesorul Alexandru Rafila, ca propunere pentru preluarea portofoliului sănătății.

„Normal că domeniul sănătăţii va rămâne prioritar. Mai mult ca sigur o să mergem cu domnul Rafila, la Educaţie o să venim cu propunerea domnului profesor Azamfirei, iar la Finanţe o să vedem cu domnul Cristi Socol. Cred că aceste domenii sunt cele mai importante pentru România în viitor. După cum vedeţi, venim cu trei nume noi, nu neapărat pesedişti vechi. Căutăm soluţii pentru români, cu oameni recunoscuţi în domeniul lor de activitate”, a adăugat președintele PSD.

În urmă cu aproape o săptămână, PSD și-a lansat programul de guvernare.

„Suntem pregătiţi să guvernăm după 7 decembrie. Suntem pregătiţi şi astăzi, dar sunt unii care ocupă locul. (…) Soluţii avem. Ştim ce avem de făcut din a doua zi. Aşteptăm votul. Dacă românii ne trimit la guvernare, ne acordă încrederea, avem cel puţin 5 soluţii pentru prim-ministru”, spunea atunci Marcel Ciolacu.

Leave a comment

Lasă un răspuns