Ludovic Orban
Ludovic Orban anunță că va comunica Guvernului moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR și va demara procedurile pentru votare. „Nu pot să blochez o moțiune, ar însemna un abuz în funcție”

Ludovic Orban a criticat dur actuala coaliție de guvernare. Acesta spune că președintele Klaus Iohannis este autorul a tot ceea ce s-a întâmplat în ultima vreme pe scena politică.

„Este un guvern din 3 formațiuni, care unul trage hăis, altul cea.Decizia extrem de dificilă de a mă separa de Iohannis și PNL a fost luată când s-a decis colaborarea cu PSD. Am încercat să-i conving pe colegi să voteze împotriva alianței, dar au ținut cont de ce a vrut Klaus Iohannis. Această conducere răspunde la toate comenzile primite de la Iohannis. A făcut PNL prizonier într-o coaliție de guvernare, în care se vede că PSD taie și spânzură. Eu am preferat să plec în opoziție”, a declarat Ludovic Orban

Fostul premier Ludovic Orban spune că Iohannis a fost cel care a condus totul.

„Klaus Johannis nu m-a iubit niciodată, nu sunt pupincurist. Am avut o colaborare apropiată, am avut un parteneriat apropiat. Ruptura de Klaus Iohannis s-a produs când Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la conducerea PNL. Iohannis l-a împins pe el și pe gașca demolatoare. Am mai avut câteva schimburi de mesaje cu președintele, dar nu un dialog. A fost o comunicare atunci când Cîțu l-a demis pe Stelian Ion. Ruperea coaliției este opera lui Klaus Iohannis”, spune Ludovic Orban.

„Iohannis nu vrea să se pensioneze după 2024. Va fi premier, într-o alianță cu PSD. De ce vorbeau ei de un plan pe 7 ani?”, spune Ludovic Orban, potrivit realitatea.net.

Orban a rememorat cum în urmă cu 7 ani, după ce Iohannis a devenit președinte, „a impus-o pe Alina Gorghiu la președinția PNL”.

„Să ne aducem aminte, în 2014, după ce a ajuns președintele României, primul lucru a impus-o pe Alina Gorghiu președinte la PNL în dauna mea. Cu rezultate foarte notabile, un PSD care a ajuns la 46% și un PNL condus de Gorghiu care a ajuns în 2016 la 20%”, a mai precizat acesta.

Ludovic Orban şi-a dat demisia din Partidul Naţional Liberal pe 23 noiembrie, alături de 15 liberali care s-au dezafiliat din grupurile parlamentare liberale.

„Este o decizie pe care o iau cu mare greutate”, a spus atunci fostul președinte al PNL, care i-a transmis apoi un mesaj președintelui Iohannis: „Nimeni nu scapă când își bate joc de oameni”, spunea Ludovic Orban.

Fostul lider PNL a anunțat pe 14 decembrie înfiinţarea noului său partid, o nouă construcţie politică de centru-dreapta. Numele noii formațiuni politice va fi, cel puțin până la Congres, „Forța Dreptei”, iar doctrina – „o sinteză modernă a tuturor ideilor, valorilor și principiilor validate de timp din marile curente de gândire de centru-dreapta”, după cum a afirmat el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *