Rareș Bogdan
rareș bogdan

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat duminică, la B1TV, că Ludovic Orban ar fi câștigat al doilea mandat la președinția Partidului Național Liberal dacă ar fi beneficiat și de sprijinul său.

Întrebat dacă și-ar fi dat demisia în eventualitatea în care Florin Cîțu ar fi pierdut congresul PNL desfășurat în septembrie la Romexpo, Rareș Bogdan a declarat:

„Eu le-am spus tuturor, dacă eu, Emil Boc și Gheorghe Flutur ne punem lângă un candidat, acela va câștiga. Dacă nu mă puneam eu, cu Emil Boc și cu Gheorghe Flutur lângă Florin Cîțu, nu câștiga niciodată. Dacă ne puneam lângă Ludovic Orban, azi era președintele partidului”, a spus Rareș Bogdan.

Întrebat ce avea în plus Florin Cîțu pentru a fi președintele PNL, Bogdan a replicat:

„Era premierul României, este un om care a performat ca ministru al finanțelor. E omul pe care Partidul Național Liberal, noi, echipa din jurul său, l-am ales să fie candidat și președinte al partidului. Eu sunt prim-vicepreședinte, consider că este o poziție absolut onorantă și suficientă pentru mine”, spune Rareș Bogdan.

Alianța dintre PNL și PSD este nefirească Eurodeputatul a subliniat că alianța liberalilor cu PSD s-a materializat „strict pentru interesul național al României”.

„Suntem extrem de maturi și, chiar dacă am trecut cu greu peste declarații făcute, peste credințele noastre, peste sufletul nostru, am considerat că în acest moment România are nevoie de o majoritate stabilă”, a mai afirmat Rareș Bogdan.

„Alianța este nefirească. Tot ceea ce am spus eu, președintele Iohannis, Florin Cîțu, liderii noștri de-a lungul timpului nu retragem pentru că nu avem niciun motiv să retragem. (….) E pur și simplu o alianță care e făcută strict pentru interesul național al României în acest moment. Nu este iubire, nu este nici amăgire, nu suntem nici îndrăgostiți și nici nu îi iubim pe cei din PSD, nici ei pe noi”, a spus Rareș Bogdan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *