ludovic orban
ludovic orban

Fostul premier Ludovic Orban a criticat în termeni duri bugetul de stat pe 2022 despre care a spus că este neserios şi făcut fără niciun fel de dezbatere publică şi parlamentară.

Ludovic Orban, fondator al partidului Forţa Dreptei, a reacţionat în condiţiile în care legea bugetului a fost contestată de USR la Curtea Constituţională. Documentul se bazează pe o creştere economică de 4,6% şi pe un deficit de şase procente.

„Noi am avut câteva amendamente de substanţă şi am fost neplăcut surprins de faptul că parlamentarii PNL nu le-au votat, pentru că amendamentele pe care le-am depus sunt conforme programului de guvernare şi programului electoral din decembrie 2020: alocarea a 3 miliarde pentru Măsura 3, granturi pentru investiţii, care e o restanţă a Guvernului, practic, s-au derulat primele două Măsuri şi granturile pentru investiţii nu au fost deblocate”, spune Raed Arafat.
„De asemenea, ca urmare a faptului că în PNRR nu s-au aprobat finanţările pentru lucrările de irigaţii, am solicitat suplimentarea cu 1,5 miliarde a bugetului Ministerului Agriculturii pentru investiţii în refacerea sistemelor de irigaţii, nici acest amendament nu a fost acceptat; de asemenea, am solicitat suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării pentru proiecte de infrastructură locală”, a declarat Ludovic Orban la RFI.

Fostul lider PNL Ludovic Orban consideră că bugetul de stat 2022 este „un buget nerealist, care supraestimează veniturile şi care este într-un fel făcut ca să dea bine şi ca să rezolve diferitele probleme din cadrul coaliţiei.

„Acest buget se va vedea în execuţia lui că nu este un buget construit serios, a fost făcut pe repede înainte, fără nici un fel de dezbatere publică şi fără nici un fel de dezbatere parlamentară”, a mai spus Ludovic Orban.

USR a depus, vineri, la Curtea Constituţională, sesizarea privind legea bugetului pentru 2022. Anunţul privind intenţia de a ataca la CCR bugetul a fost făcut de vicepreşedintele USR Dan Barna încă de joi, imediat după votul final din Parlament pe legea bugetului de stat pe 2022.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *