Image default
Actualitate

Ludovic Orban spune că 36 de organizații județene îi susțin candidatura pentru șefia PNL

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, vineri, la Craiova, că un număr de 36 de organizaţii judeţene PNL au votat pentru susţinerea candidaturii sale la un nou mandat de preşedinte al partidului.

„În momentul în care situaţia epidemiologică va permite, vor fi demarate procedurile pentru organizarea Congresului Partidului Naţional Liberal. La noi Congresul nu este “organizezi Congresul!”. Deci conform prevederilor statutare ale Partidului Naţional Liberal, în anul de după alegerile parlamentare se organizează alegeri în partid la toate nivelurile: trebuie să se facă adunări generale în fiecare organizaţie locală din ţară, în interval de o lună, o lună jumate, ulterior, într-o lună, o lună jumate sunt organizate conferinţele judeţene de alegeri, pentru alegerea conducerilor la nivel judeţean şi abia după aceea se organizează Congresul”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban spune că 36 de organizații județene îi susțin candidatura pentru șefia PNL

„În condiţiile în care am avut valul trei al pandemiei cu vârful de 6.000 – 6.000 şi ceva de cazuri, ar fi fost nepotrivit, dacă nu chiar sfidător, să ne apucăm noi să organizăm, pentru că noi nu avem în statut posibilitatea de a vota online. Şi este şi foarte greu să se realizeze lucrul acest. Şi atunci, la noi alegerile se fac cu participarea membrilor de partid, cu adunări… Văd că este un trend descendent al infectărilor, iar dacă acest trend descendent se consolidează, vom demara procedurile de congres imediat ce situaţia epidemiologică ne va permite”, a afirmat Ludovic Orban, la Craiova, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Prefectura Dolj.

Ludovic Orban a mai spus că deşi nu a dorit să facă public, sunt 36 de organizaţii judeţene care au votat susţinerea candidaturii sale pentru un nou mandat de preşedinte al PNL.

„Un număr de 36 organizaţii au votat în birourile judeţene susţinerea candidaturii mele. Nu am vrut să spun, nu am forţat. E o chestiune normală, firească să ai alegeri în partid, pentru că democraţie înseamnă şi democraţie în interiorul partidului şi în mod clar vom face congres anul acesta”, a mai spus preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Related posts

PSD îl cheamă pe Orban în Parlament să dea raportul în privința proiectului de buget pentru 2021

Andrada Ionescu

Marcel Ciolacu i-a scris Ursulei von der Leyen: „Țara alunecă spre o cale nedemocratică”

Andrada Ionescu

Nicolae Robu, atacuri în rafală către Dominic Fritz: Crezând că veți scăpa de DNA, ați delegat semnăturile și ați rămas Primar fără portofoliu

Andrada Ionescu

Leave a Comment