KLAUS IOHANNIS

PreședintelKlaus Iohannis nu excludposibilitatea ca Florin Cîțu să devină din nou premier al României, dacă propunerea sa va fi susținută do majoritatparlamentară.

„Orice persoană susținută de o majoritate parlamentară poate să devină premier, evident. Așa scrie în Constituție. Nu există nicio piedică”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a răspuns astfel la o întrebare din partea jurnaliștilor privind posibilitatea desemnării lui Florin Cîțu să formeze un nou guvern.

Întrebat despre scrisoarea a 40 de liberali care cer desemnarea lui Ludovic Orban, fostul președinte al PNL, pentru această funcție, Klaus Iohannis a răspuns: „Din informațiile mele, politica partidelor se face în forul partidelor și nu în presă”.

Guverul Florin Cîțu a fost demis marți prin moțiune de cenzură. 281 de parlamentari au votat în favoarea demiterii executivului. Parlamentarii PNL și UDMR au fost prezenți în sală, dar nu au votat.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va chema săptămâna viitoare partidele politice la consultări pentru formarea unui nou guvern. Dacă partidele nu se înțeleg, acest guvern interimar va rămâne în funcție până când se găsește o soluție”, a declarat șeful statului, înainte de participarea la summitul UE-Balcanii de Vest din Slovenia.

Și preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, consideră că președintele Klaus Iohannis are, în ultima perioadă, un comportament „total diferit” faţă de perioada în care a avut un parteneriat „serios” cu el.

„Am declarat la finalul Congresului PNL că parteneriatul meu cu Klaus Iohannis a încetat. (…) Din păcate, comportamentul preşedintelui din ultima perioadă a fost total diferit faţă de comportamentul lui din perioada în care am avut un parteneriat serios în cei patru ani în care am condus partidul, parteneriat care a condus la victorii deosebite, parteneriat care, până la urmă, a dus la alegerea preşedintelui Iohannis cu cel mai mare scor pe care l-a înregistrat un candidat de dreapta în primul şi în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale”, a declarat Ludovic Orban marți, la Palatul Parlamentului.

Leave a comment

Lasă un răspuns