Majorarea pensiilor și a salariilor reprezintă prioritatea PSD
Majorarea pensiilor și a salariilor reprezintă prioritatea PSD

Majorarea pensiilor și a salariilor reprezintă prioritatea PSD în următorul guvern construit împreună cu liberalii, spune fostul premier Sorin Grindeanu. Liberalii susțin însă că nu sunt suficiente resurse pentru creșterea veniturilor populației.

Sorin Grindeanu, fost premier din partea PSD, a declarat înainte de ședința de luni a PSD că partidul său susține în continuare majorarea pensiilor, salariilor și a alocațiilor.

Noi de aceea am început aceste negocieri, cerând execuție bugetară, ca să vedem cum stăm. Am venit cu propuneri pentru a crește veniturile. Este necesar pentru România, într-o perioadă în care traversează o perioadă nu foarte simplă, în care populația trebuie să fie ajutată. Nivelul de trai a scăzut, inflația este undeva la 8%, prețurile la energie au explodat. Statul român trebuie să ajute populația. De aceea, noi considerăm esențială această bucată din programul de guvernare”, a declarat Grindeanu, citat de B1TV.

Când va fi învestit noul guvern. „E cea mai grea întrebare, nu știu să vă răspund”, a răspuns Grideanu.

De aproape două săptămâni se întâlnesc cei de la PSD, PNL și UDMR pentru stabilirea programului de guvernare. Întrebat dacă în această săptămână va fi tranșată problema, Sorin Grindeanu nu a putut da un răspuns ferm.

Vor fi multe majorări de la 1 ianuarie”, s-a angajat Marcel Ciolacu, săptămâna trecută, cu referire la creșterea pensiilor și salariilor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *