Managerul Institutului Marius Nasta Beatrice Mahler despre carantinare
Actualitate

Beatrice Mahler nu crede că carantina este o soluție pentru a opri coronavirusul

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, crede că carantinarea populației nu este o soluție, cel puțin pe termen lung. Populația trebuie să evite să iasă din case, chiar dacă Guvernul nu cere asta în mod expres, iar pandemia nu va trece mai devreme de doi ani, consideră medicul.

„Să stăm acasă fiecare şi să ieşim doar în momentul în care avem de mers la serviciu, de făcut aprovizionarea cu nevoile zilnice, altfel numărul de cazuri nu o să scadă. (…) Pentru următorii doi ani, în care ne vom lupta cu această pandemie, soluţia este respectarea regulilor. Nici într-un caz lockdown, care pe termen lung nu ajută” a spus Beatrice Mahler.

Medicul a explicat că trecem rintr-un moment critic, de „război” și totul ine de cum ne reorganizăm viața

„Activitatea medicală și suprasolicitarea pe care o resimțim e maximă, pentru că numărul de pacienți care ajung cu nevoie de asistență medicală severă și critică infectați cu COVID e mare. Fără să ne mobilizăm toți, să aplicăm regulile pe care le cunoștem deja, nu vom reuși să trecem peste aceste momente. Trebuie să înțelegem că normalitatea acestei perioade e alta, că reorganizarea vieții noastre trebuie să fie prioritară, pentru că o facem pentru restul vieții noastre. Nu putem altfel, suntem într-un moment critic, de război, trebuie să luptăm pentru viața noastră”, a spus Managerul Institutului Marius Nasta la Digi24

„Vedem în jurul nostru că lumea nu înțelege momentul în care ne aflăm, în marea majoritate oamenii au înțeles că e nevoie să purtăm masca, să respectăm distanțarea, însă până nu vom înțelege toți – și asta nu trebuie să fie o condiție impusă, trebuie să fie o condiție asumată ca să fie eficientă în timp”, a adăugat Mahler.

Medicul spune că Institutul Marius Nasta nu mai are paturi libere.

„Azi noapte pacienții au ocupat zona de triaj, suntem într-un moment în care așteptăm câțiva pacienți să se facă bine ca să putem interna alții care ajung într-un flux continuu către spitale. Este o situație extrem de dificilă, cu o presiune mare, și îmi doresc ca toți să respecte regulile pentru că în spital e mult mai greu. Din păcate, numărul de pacienți cu forme severe e mare și procedurile de ventilație sunt începute pe secție, este o secție care de fapt e o pre-terapie intensivă în marea ei majoritate, în acest moment”, a explicat medicul.

Related posts

Beatrice Mahler: „Săptămâna viitoare va fi o provocare pentru spitalele bucureștene”

Constantinescu Gabriel

Toată țara va fi în carantină în decembrie, spune un expert în microbiologie moleculară

Constantinescu Gabriel

Marcel Ciolacu, ferm convins că România intră în carantină: „România va intra în carantină după alegeri”

Andrada Ionescu

Nu mai sunt locuri pentru carantină în București. Primăria Capitalei caută spații

Pacienții tineri bolnavi de coronavirus i-au înlocuit pe bătrâni, spune Beatrice Mahler

Transmitere comunitară accentuată a coronavirusului în România, a explicat Nelu Tătaru. Se poate ajunge din nou la carantină în anumite zone

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment