Pacienții fac forme tot mai grave de coronavirus, spune Beatrice Mahler
Pacienții fac forme tot mai grave de coronavirus, spune Beatrice Mahler

Pacienții fac forme tot mai grave de coronavirus, spune managerul spitalului de pneumologie Marius Nasta din Capitală. Beatrice Mahler a explicat că nu are locuri în spital și a fost nevoită să refuze solicitări telefonice și este „îngrijorată” cum vor face față spitalele din București numărului tot mai mare de cazuri.

„Pacienţii care sunt internaţi în saloane au forme tot mai severe. Nevoia de oxigen la persoanele internate impune soluţii extrem de dificil de abordat, în condiţiile în care nu avem fiecare pat conectat la sistemul de oxigen şi încercăm să facem acest lucru, pentru că altfel probabil ne aşteaptă vremuri foarte grele. Din păcate, numărul de pacienţi care ajung la Marius Nasta şi care necesită internare este mare. Refuzăm pacienţi la telefon, pentru că în acest moment, există o coordonare cu centrul operativ şi există un număr tot mai mic de pacienţi pe care putem să în acceptăm din alte spitale din Bucureşti. Ieri am acceptat doar doi, pentru că pacienţii care se prezintă la Marius Nasta şi necesită internare au saturaţii scăzute şi practic aşteaptă eliberarea unui pat” a declarat Beatrice Mahler, la Antena 3.

Medicul nu este deloc optimist cu privire la evoluția viitoare, având în vedere că există forme tot mai grave ale bolii.

„Dacă măsurile de restricţie nu sunt respectate, din păcate numărul de cazuri va creşte şi în următoarea săptămână. Nu văd o evoluţie favorabilă, cel puţin în acest moment. Sunt chiar foarte îngrijorată de modul în care vor putea face faţă spitalele din Bucureşti la numărul de cazuri care este în creştere. Suntem în discuţii şi cu Ministerul Sănătăţii şi cu IGSU pentru a creşte numărul de paturi de Terapie Intensivă. Sperăm să realizăm acest lucru cât de curând, pentru că este o nevoie reală care trebuie acoperită şi trebuie să ne pregătim în acest sens” a mai spus Mahler.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *