Marcel Ciolacu ar putea fi premier o dată cu intrarea la guvernare a partidului alături de PNL și UDMR. Posibilitatea ca Marcel Ciolacu să devină prim-ministru s-a discutat „informal” în interiorul partidului, a recunoscut liderul PSD.

Marcel Ciolacu ar putea fi premier. Președintele PSD a declarat că partidul său va intra la guvernare pentru stabilizarea României.

Liderul social-democraților a explicat întâi de ce s-au hotărât să intre la guvernare: „Am hotărât să ne implicăm pentru stabilizarea României. Nu e prima dată când PSD stabilizează România după guvernările de dreapta. (…) Nu putem să stăm acasă să ne uităm la sondaje şi să vedem cât de mult creştem” a declarat Ciolacu marți seara, într-o emisiune România TV.

Întrebat dacă negocierile dintre PSD şi PNL au fost susţinute de preşedintele Klaus Iohannis, Ciolacu a răspuns: „Faptul că nu s-au urgentat consultările la Cotroceni arată că există o disponibilitate de a lăsa partidele să poată discuta. E un accept tacit al preşedintelui faptul că nu ne-a chemat la consultări”.

Marcel Ciolacu a comentat și varianta ca el să devină premier: „Eu nu exclud nimic. (…) Nu am luat această hotărâre, dar în partid s-a discutat informal. Nu ştiu dacă se va ajunge acolo, dar mi-aş dori să luăm în coaliție o hotărâre cât mai echilibrată, plecând de la ponderea politică”.

De altfel, și într-o declarație anterioară, tot de marți, președintele PSD a susținut că ministerele ar trebui împărțite în funcție de ponderea parlamentară. Deci, cum PSD a câștigat alegerile de anul trecut și are cei mai mulți pralamentari, ar trebui să conducă și cele mai multe ministere.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.