Frauda Loteria Vaccinării. O nouă tentativă de înșelătorie online a apărut în România, în care oamenii primesc pe mail îșntiințări că ar fi căștigat un premiu la Loteria Vaccinării. Unele dintre persoanele care au primit mailul nu sunt însă nici măcat vaccinate, ci nu aveau cum să participe la Loteria Vaccinării.

Mai mult, Loteria Română nu anunță individual câștigătorii premiilor, iar rezultatele extragerilor sunt afișate pe mai multe site-uri oficiale.

Frauda Loteria Vaccinării. Atacatorii trimit mail de pe adresa loteriavaccinarii.gov@gmail.com, prin care anunță oamenii că au câștigat unul din cele 80 de premii în valoare de 10.000 de lei și le cer o poză cu buletinul, tipul vaccinului și luna în care au primit prima doză.

Loteria Română nu anunță individual câștigătorii premiilor, ci rezultatele extragerilor sunt afişate pe site-urile Loteriei Române, Ministerului Economiei şi Ministerului Sănătăţii, transmite B1TV.

Autoritățile sfătuiesc cetățenii să nu trimită niciun fel de date personale atunci când acestea le sunt cerute online, pentru că instituțiile nu le solicită, și să denunțe asemenea tentative la poliție

În plus, cei care s-au înscris la Loteria Vaccinării au primit un e-mail oficial de confirmare de pe adresa oficială: noreply@mail.certificat-covid.gov.ro.

Pentru a stimula populația să se vaccineze anti-COVID-19, autoritățile au organizat o loterie a vaccinării, care se va desfășura până la finele acestui an.

19 extrageri sunt organizate în total, pe parcursul a 14 săptămâni. Se vor acorda 1.139 premii în valoare totală de 15.000.000 de lei, iar ultima extragere va avea loc pe 31 decembrie.

Înscrierea se realizează, după generarea certificatului de vaccinare, pe https://certificat-covid.gov.ro

La cea mai recentă extragere, de weekendul trecut, câștigător al premiului de 100.000 de lei a ieșit numărul 2 5 0 1 0 4 0. Câștigătorul are termen de 30 de zile să ridice premiul de la sediul central din București al Loteriei Române.

Ceilalți 80 de câștigători ai premiilor de câte 10.000 de lei sunt cei care au numerele de la 2.051.041 până la 2.051.120 inclusiv.

Leave a comment

Lasă un răspuns