Tezele se dau în acest an școlar, indiferent de prezența fizică sau online
Tezele se dau în acest an școlar, indiferent de prezența fizică sau online

Tezele se dau în acest an școlar, indiferent de prezența fizică sau online, a anunțat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Acum, demnitarul a explicat de ce nu a renunțat la această metodă de testare a elevilor, având în vedere provocările din ultimul an care le-a ridicat peste tot școala online: „sunt ultimul bastion în calea scăderii relevanței notelor acordate de când s-a declanșat pandemia”.

Reacția ministrului a venit după ce o campanie Declic împotriva susținerii tezelor anul acesta a strâns aproape 280.000 de semnături până acum, relatează B1TV. Semnatarii cer în loc teste sumative cu subiect unic la nivel național, fără trecere în catalog.

Tezele se dau în acest an școlar. Sorin Cîmpeanu a explicat marți seara de ce păstrează tezele în acest an școlar.

Tezele susținute cu prezență fizică sunt ultimul bastion în calea scăderii relevanței notelor acordate de când s-a declanșat pandemia. (…) Toate tipurile de evaluări au drept scop stabilirea nivelului la care se află elevul (…) Totodată, evaluările reprezintă și un instrument prin care profesorul își poate ajusta actul didactic”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Educației și semnat de Sorin Cîmpeanu.

Ministerul mai precizeză că a luat măsuri de adaptare, luând în considerare efectele școlii online.

Cu referire la petiția Declic, ministrul a declarat: „Dacă am face o petiție pentru eliminarea impozitelor și amenzilor, s-ar putea să strângă aproape 20 milioane de semnături. Acest lucru ar însemna că trebuie eliminate impozitele și amenzile/înlocuite cu simple avertismente?”.

Recent, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că numărul de teze ce vor fi susținute anul acesta de elevi va fi mai mic, dată fiind situația generată de pandemie și lipsurile școlii online.

La clasa a VIII-a, din trei teze rămân două. Clasele V, VI și VII aveau și înainte două teze – la limba română și la matematică. Dacă cineva poate să aleagă să scoată una din cele două teze… noi n-am găsit soluția asta. Clasa a VIII-a avea trei, rămâne cu două. Asta la gimnaziu. (…) La liceu, din patru teze rămân trei”, a spus ministrul Educației.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *