marcel ciolacu produse romanesti 654779

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus, marți, că PSD nu-și schimbă poziția și nu acceptă ca PNL să dețină atât funcția de premier cât și pe cea de ministru al Finanțelor în negocierile pentru formarea unui nou guvern. Acesta face apel din nou la respectarea ponderilor parlamentare, social-democrații având un procent mai mare de reprezentanți în Legislativ.

„Astăzi se va face echipa care să înceapă să uniformizeze cele două programe de guvernare ale PNL și PSD. Va fi o întâlnire și cu UDMR și minorități”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat ce va cere la schimb dacă PNL nu renunță la dorința de a deține funcția de premier și Ministerul Finanțelor, acesta a declarat: „Să respectăm ponderile parlamentare, fiindcă nu există niciunde în lume o altfel de măsură”.

Marcel Ciolacu spune că „nu se poate” ca PSD să cedeze atât funcția de premier cât și cea de ministru al Finanțelor.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că, deși revizuirea Constituției nu este o prioritate pentru români, „se va crea un dialog între partide pentru modificarea Constituției”. Această modificare nu ține de coaliția de guvernare. Aici trebuie implicați mai mulți factori și toate forțele politice”.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a spus, luni, că, în opinia acestuia, coaliția are sens doar dacă se pot face reforme pentru revizuirea Constituției: „introducerea republicii parlamentare poate fi un astfel de obiectiv important”.

Prima întâlnire PNL – PSD pentru negocierea unui guvern PNL-PSD-UDMR urmează să aibă loc marți, la Parlament, începând cu ora 13.00. Discuțiile au loc după ce liderii PNL au votat luni seara, în ședința Biroului Politic Național, pentru începerea oficială a negocierilor cu PSD. Și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că alianța dintre PSD și PNL ar trebui să dureze cel puțin până în 2024.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *