PSD nu va impune noi taxe când va prelua puterea, ci dorește să existe un mediu de afaceri egal pentru toată lumea, a spus președintele partidului, Marcel Ciolacu, care va prelua postul de premier prin rotativa guvernamentală decisă în coaliție, în luna mai 2023.

Ciolacu a afirmat că PSD nu va veni cu noi taxe, ci doreşte un mediu de afaceri egal pentru toată lumea. „Nu am vorbit nici de optimizare fiscală, nici de externalizarea profitului, nu am vorbit de absolut nimic în acest sens. Eu am vorbit de un mediu de afaceri egal pentru toată lumea. Concret, cu toţii ne dorim şi mari investitori, şi micii investitori, şi IMM-urile, şi Horeca, absolut toată lumea. În acest moment, tot capitalul românesc plăteşte 1%, după cum bine ştiţi, microîntreprinderile, din cifra de afaceri, un minim. Nu vorbesc despre dubla impozitare. Ca să lămurim, că am văzut şi eu breaking news-urile că vine PSD cu noi taxe, că vine Ciolacu cu noi taxe. (…) PSD nu vine cu noi taxe, PSD nu măreşte, PSD doreşte să creeze un echilibru corect în România. Nu poate să fie unii să optimizeze fiscal, cred că perioada optimizării fiscale a cam luat sfârşit. (…) Cred că intrăm într-o perioadă de parteneriat corect, concurenţial, trebuie să fim cu toţii egali”, a explicat Ciolacu.

Liderul PSD s-a pronunțat miercuri și despre reducerea taxării muncii, ca măsură fiscală ce poate fi luată împotriva plecării muncitorilor din țară.

Întrebat dacă PSD are în vedere măsura reducerii TVA la alimentele de bază, Marcel Ciolacu a spus că este „insuficientă”. „În acest moment, echipele de lucru încearcă să găsească cea mai bună soluţie, pentru că preţurile la alimente reprezintă componenta cea mai mare din inflaţie. Şi ne-am asumat ca acest an să terminăm cu inflaţia de o singură cifră şi atunci o să venim cu soluţii pentru a diminua inflaţia. (…) O să venim cu soluţii. E o măsură insuficientă doar micşorarea TVA, s-a mai făcut acest lucru în România şi într-o lună de zile s-a revenit la preţuri, cred că nu vrem să ne păcălim”, a afirmat liderul PSD.

În afară de promisiunea că PSD nu va impune noi taxe, Marcel Ciolacu a atins și posibilitatea revenirii creșterilor la combustibili : „Să vedem ce se întâmplă. Totuşi, este în nişte limite suportabile. Au trecut emoţiile în acest moment”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *