Nicușor Dan nu va mai prinde al doilea mandat în fruntea bucureștenilor
Nicușor Dan nu va mai prinde al doilea mandat în fruntea bucureștenilor

Nicușor Dan nu va mai prinde al doilea mandat în fruntea bucureștenilor, relevă rezultatele unui sondaj cu privire la susținerea politică pentru candidatul care s-a autodeclarat independent atunci când a câștigat fotoliul de primar general.

Majoritatea bucureștenilor sunt nemulțumiți de actualul edil, consideră că orașul merge într-o direcție greșită și nominalizează mai multe probleme, cele mai importante fiind căldura, traficul și starea spitalelor. Potrivit unui sondaj CURS, candidatul PSD va câștiga Capitala în 2024, la peste 20% de procente peste Nicușor Dan.

Sondajul CURS realizat în perioada decembrie 2022-ianuarie 2023 în București, arată că Nicușor dan nu va mai fi primar, chiar dacă liberalii îl vor susține și în 2024, la fel cum au făcut în 2020. Majoritatea bucureștenilor sunt nemulțumiți de actualul edil, iar candidatul PSD va câștiga Capitala în 2024, la peste 20 de procente în fața lui Nicușor Dan.

Astfel, 55% dintre bucureșteni consideră că orașul se îndreaptă într-o direcție mai degrabă greșită, în timp ce doar 35% sunt mulțumiți de cum arată Capitala în acest moment. Printre problemele identificate de respondenți se numără căldura (17%), traficul (16%), starea spitalelor și dispensarelor (14%), apa caldă și lipsa parcărilor (11% amândouă).

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, Nicușor Dan ar obține doar 23% din voturi, la distanță mare de candidatul PSD, Gabriela Firea, care ar câștiga detașat, cu 44%. Și în cazul în care actualul edil va fi susținut de PNL, deși tot mai multe voci liberale îl contestă în acest moment, Nicușor Dan s-ar clasa tot pe locul 2, cu 31%, arată sondajul citat de PsNews.

De asemenea, PSD ar câștiga alegerile locale în București, cu 34%, urmat de PNL (18%), USR (17%) și AUR (11%). Față de alegerile locale precedente, USR coboară un loc, de pe 2 pe 3, și pierde peste 8 procente.

Sondajul a fost realizat la nivelul Bucureștiului pe 1500 de respondenți în perioada decembrie 2022-ianuarie 2023, prin metoda față în față, cu o marjă de eroare de +/-2,5.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *