O taxă de solidaritate pe toate averile făcute în criză este cerută de Ciolacu
O taxă de solidaritate pe toate averile făcute în criză este cerută de Ciolacu

O taxă de solidaritate pe toate averile făcute în criză este cerută de liderul PSD, Marcel Ciolacu. De aici ar putea veni bani pentru măsurile de sprijin, crede el.

România are nevoie de „o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri cu adevărat nesimțite”, spune Ciolacu, care consideră că PSD a acționat corect când a impus o taxă de solidaritate în sectorul energiei.

Taxarea bogăției și a companiilor cu profituri-record în urma pandemiei și a războiului din Ucraina este o preocupare a tuturor liderilor lumii, dezbătută în aceste zile la Forumul Mondial de la Davos. Asta arată că PSD a acționat corect când a impus în Coaliție taxa de solidaritate în energie și că este cât se poate de legitimă dezbaterea despre impozitarea marilor averi și a profiturilor exagerate”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit B1TV.

El consideră că o taxă de solidaritate pentru averile acumulate în recentele crize ar aduce resursele necesare pentru măsurile de sprijin.

Cred cu tărie că în România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri cu adevărat nesimțite. Astfel, statul va aduna resursele necesare pentru a ajuta atât milioanele de români care se confruntă cu criza costului vieții, cât și companiile românești, în special IMM-urile”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Voi propune mediului de afaceri din România să discutăm cu franchețe despre acest subiect în următoarele luni pentru a ajunge la o soluție fezabilă, care să producă atât mai multă solidaritate socială, cât și mai multă justețe economică!”, a mai spus liderul PSD.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *