Marea Britanie a eliminat taxele vamale pentru produsele ucrainene pentru a sprijini țara în război cu Rusia. În pus, a oprit exportul anumitor tehnologii sensibile către Rusia.

Această măsură vine ca răspuns în ceea ce privește solicitarea directă a preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, se arată în comunicat. Sunt vizate îndeosebi orzul, mierea, păsările de curte şi conservele de roşii, relatează B1TV.

Taxele vamale pentru toate mărfurile importate din Ucraina vor fi acum reduse la zero, iar toate cotele vor fi eliminate”, a transmis guvernul britanic într-un comunicat.

Regatul Unit va continua să facă tot ce îi stă în putere pentru a sprijini lupta Ucrainei împotriva invaziei brutale şi neprovocate a lui Putin şi pentru a contribui la asigurarea securităţii şi a prosperităţii pe termen lung a Ucrainei şi a poporului său”, a arătat secretarul pentru comerţ internaţional, Anne-Marie Trevelyan.

Marea Britanie a eliminat taxele vamale pentru Ucraina. Totodată, Marea Britanie a interzis exportul către Rusia a unor produse şi tehnologii pe care această ţară „le-ar putea folosi pentru a suprima poporul eroic al Ucrainei”, mai cu seamă echipamente pentru interceptarea şi monitorizarea comunicaţiilor.

Aceasta va acoperi toate lacunele existente pentru a garanta că Rusia nu cumpără aceste produse din Regatul Unit”, se mai arată în declaraţie.

Săptămâna trecută, guvernul britanic şi-a extins lista sancţiunilor comerciale, oprind importul de argint, produsele din lemn şi caviar și a majorat totodată taxele vamale cu 35 de puncte procentuale pentru anumite produse din Rusia şi Belarus, cu precădere diamantele şi cauciucul.

De asemenea, Londra transmite că a sancţionat de la începutul invaziei în Ucraina peste 1.400 de persoane şi companii care au legături cu regimul liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *