Măști cu însemnele electorale ale Gabrielei Firea sunt distribuite în școli
Actualitate

Măști electorale cu însemnele Gabrielei Firea vor fi distribuite în școli, acuză Nicușor Dan

Măști cu însemnele electorale ale Gabrielei Firea vor fi distribuite în școli, susține candidatul alianței PNL-USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan. „Firea a atins un nou nivel al josniciei politice” spune Nicușor Dan, care consideră că primarul general încalcă cel puțin trei legi prin acțiunile sale.

Împărțirea de măști de protecție în școli este necesară, dar nu ca o măsură electorală, a declarat Nicușor Dan joi, într-o conferință de presă.

„Primarul în funcție Gabriela Firea a atins în urmă cu câteva ore un nou nivel al josniciei politice. Pentru că este o josnicie politică să folosești o criză medicală, este o josnicie politică să folosești vulnerabilitatea unor persoane pentru a-ți face campanie electorală. Mai precis, am văzut cutii cu măști inscripționate cu însemnele electorale ale Gabrielei Firea, care urmează să fie distribuite de funcționari publici în școli” a spus candidatul alianței USR-PLUS-PNL la Primăria Capitalei.

Este interzisă campanie electorală în școli, dar și folosirea funcționarilor publici, a explicat Nicușor Dan

„Din punct de vedere moral este o josnicie. Din punct de vedere legal, sunt cel puțin trei legi care sunt încălcate. În primul rând, nu este permis de legislația electorală, oferirea de materiale electorale, foloase materiale în campania electorală. În al doilea rând, este interzisă campania electorală în școli. În al treilea rând, și asta are o componentă penală, este interzisă utilizarea funcționarilor publici, adică folosirea funcției publice, pentru a implica funcționari publici în campania electorală” a spus contracandidatul lui Firea..

Nicușor Dan a subliniat nu actul în sine ci modalitatea în care este dus la îndeplinire de către Gabriela Firea.

„Vreau să fiu bine înțeles! Există o necesitate pentru măști în școală, în special pentru copiii care vin din familii vulnerabile și este de competența autorităților locale să ofere aceste măști. De aceea, autoritățile locale din București, primăriile din București trebuie să ofere măști copiilor, care nu își permit să vină cu masca de acasă, dar această chestiune trebuie să fie făcută în mod instituțional și, probabil că, dacă Primăria Capitalei nu ar fi, astăzi, în faliment, primarul PSD al Capitalei ar fi făcut chestiunea asta în mod instituțional. Însă, a distribui măști, a face campanie electorală în școli, utilizând o chestiune medicală, o criză medicală, este așa cum am spus, o josnicie.

Îi invit pe Bucureșteni să vină pe 27 septembrie la vot, să facem astfel încât acest coșmar, care s-a numit administrația PSD, să dispară din București” a transmis Nicușor Dan..

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat joi donarea a 100.000 de măşti de protecţie către şcolile bucureştene, care vor fi distribuite prin intermediul primăriilor de sector. Banii au fost strânși din donații ale angajaților din Primăria Capitalei, a adăugat Firea.

Related posts

Gabriela Firea și-a depus candidatura, oficial: „am dovedit ataşamentul faţă de bucureşteni”

Gabriela Firea: Persoanele aflate în carantină sau izolare nu vor putea vota la alegerile parlamentare, nu vor putea solicita urna mobilă

Andrada Ionescu

Vlad Voiculescu varsă veninul de supărare că nu a candidat la Primăria Capitalei

Alina Angelescu

Nicușor Dan nu va fi investit vineri în funcția de primar. Ține de interpretarea legii, a explicat primarul ales al Capitalei

Constantinescu Gabriel

Gabriela Firea are un loc de parlamentar pus deoparte, spune președintele PSD Marcel Ciolacu

Constantinescu Gabriel

Nicușor Dan îi răspunde Gabrielei Firea

Alina Angelescu

Leave a Comment