Medicii care instigă populația să nu se vaccineze ar trebui să rămână fără dreptul de a-și desfășura meseria, consideră ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila. Măsurile dure împotriva lor trebuiau luate de mult, consideră ministrul interimar al sănătății.

Ministrul sănătății spune că după ce criza sanitară se va termina, va trebui făcută o analiză asupra sistemului sanitar și excluse cadrele medicale care contestă știința.

Susţin punctul de vedere al preşedintelui Colegiului Medicilor. O asemenea măsură trebuia luată de mai mult timp. Au fost exemple încă de anul trecut în care cadre medicale au dat mesaje clar împotriva vaccinării. Măsurile trebuiau să meargă până la ridicarea dreptului de liberă practică. Medicul e eminamente un om care crede în ştiinţa medicală, în tehnologie medicală. A spune că nu mai crezi în vaccin, ba chiar că eşti împotriva vaccinării, înseamnă că îţi renegi profesia. Dacă e necesară o modificare legislativă, deși eu cred că şi azi există pârghii legislative, atunci acest lucru trebuie făcut”, a declarat Cseke Attila, citat de B1TV.

Ministrul a insistat că medicii care se opun vaccinării „clar nu au ce căuta în sistemul sanitar”, fie el public sau privat.

Medicii care instigă populația să nu se vaccineze trebuie excluși din profesie, vrea Cseke Attila, care a mai spus că, după ce trece valul 4 al pandemiei, ar trebui făcută „o analiză la sânge” a sistemului sanitar și „dacă din acest val 4 noi nu tragem învăţămintele necesare, inclusiv legat de necesitatea de a mai păstra oameni în sistem care nu cred în ştiinţa medicală, atunci facem o foarte mare greşeală”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *