Spitale COVID vor fi reînființate, întrucât „nu este exclus” acest lucru, pe fondul creșterii presiunii asupra sistemului sanitar, consideră ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila. Obiectivul său declarat este însă ca persoanele care suferă de alte boli să poată avea în continuare acces la servicii medicale.

Cseke Attila a explicat că în cele zece zile de când a preluat interimatul la Ministerul Sănătății numărul de paturi ATI pentru pacienții COVID a crescut de la 600 la 1.000.

Suntem într-o dinamică a infecției. Am spus că în valul 4 vrem să păstrăm fluxul mixt pe spitale, adică flux COVID și non-COVID. Asta nu înseamnă că n-o să fie și unități medicale, spitale de boli infecțioase și nu numai, care vor fi doar pentru pacienții COVID, dar dorim să păstrăm accesul bolnavilor cronici la spitale” a declarat Cseke Attila, citat de B1TV.

Acesta a precizat că planul pentru fiecare spital în parte va fi publicat e site-ul Ministeruui Sănătății. Între timp, locurile din spitale se suplimentează în toată țara, spune ministrul interimar al sănătății.

„Am preluat mandatul la 600 de paturi (ATI COVID), suntem la peste 1.000 și creștem în fiecare zi. Suntem în dinamică. Avem peste 100 de locuri numai pentru copiii cu COVID. Inspectorii sanitari de stat vor urmări cât și-a asumat fiecare spital”, a mai afirmat Cseke Attila.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *