Medicii moldoveni sar în ajutorul României și vin să lucreze în spitale
Medicii moldoveni sar în ajutorul României și vin să lucreze în spitale

Medicii moldoveni sar în ajutorul României și vor veni să acorde asistență în spitalele suprasaturate de pacienți COVID. Republica Moldova a pus la dispoziție o echipă medicală pentru România, iar Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat oferta de asistenţă internaţională.

din partea moldovenilor. CNSU a aprobat și scoaterea de la rezervele de stat a nouă construcţii uşoare din elemente modulate pentru operaţionalizarea unor centre de triaj observaţional/epidemiologic.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat luni Hotărârea cu numărul 88, prin care propune Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a trei construcţii uşoare din elemente modulate pentru operaţionalizarea unor centre de triaj observaţional/epidemiologic la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Spitalul Municipal Caracal şi Spitalul Orăşenesc Corabia din judeţul Olt.

CNSU mai propune Guvernului scoaterea de la rezervele de stat a șase construcții ușoare din elemente modulate simple, pentru operaționalizarea unor centre de triaj observațional/epidemiologic, respectiv deservirii zonelor postvaccinare la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș”, respectiv Centrelor de Vaccinare de tip drive-through Shopping City și Selgros din județul Timiș.

Medicii moldoveni sar în ajutorul României. De asemenea, potrivit Hotărârii CNSU cu numărul 89, „se acceptă oferta de asistență internațională prin care Republica Moldova pune la dispoziție o echipă medicală compusă din medici, asistenți medicali și echipaje SMURD pentru a sprijini unitățile spitalicești din România în vederea acordării asistenței medicale pacienților cu COVID-19”, relatează B1TV.

Ministerul Sănătăţii, Colegiul Medicilor din România şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România sunt abilitate să emită în regim de urgenţă documentele necesare membrilor echipei din Republica Moldova pentru a putea lucra în România.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *