Prețul curentului va fi de 71 de bani pe kilowatt, a anunțat Virgil Popescu
Prețul curentului va fi de 71 de bani pe kilowatt, a anunțat Virgil Popescu

Prețul curentului va fi de 71 de bani pe kilowatt, la fel cât a fost și anul trecut, după toate compensațiile oferite de guvern, a spus ministrul energiei, Virgil Popescu.

Virgil Popescu a spus care va fi noul preț al energiei pe contul său de Facebook, luni seară. Virgil Popescu a spus cât vor plăti românii pe un kilowatt în această iarnă.

Vești bune pentru milioane români! Consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, exact cât plăteau anul trecut. Asta după ce am adoptat măsuri de compensare și plafonare ale prețului la energie și gaze naturale, pentru a-i ajuta pe cetățeni să treacă cu bine peste această iarnă. Românii nu trebuie să facă absolut nimic decât să își monitorizeze consumurile. Am mărit grila de consum, nu mai sunt 200 de kWh, în urma amendării din Parlament pragul de consum lunar este 300 de kWh, plus 10% marja de toleranță. La gaze naturale a rămas același volum: 1.200 de metri cubi. Dacă prețul se duce peste 1 leu pe KWh, intervine plafonul. Pentru un consum de 100 de KWh, valoarea facturii va fi un leu X 100, din care se scade compensarea, deci prețul va fi de 71 de lei”, a scris Virgil Popescu, pe pagina lui de Facebook.

Prețul curentului. Ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, a dat și un exemplu de calcul al facturii la energie.

100 de kw – consum lunar. A crescut la 300 de kw limita maximă de consum pentru care se acordă aceste beneficii ( adică între 100 kw și 300 kw). Dacă prețul este ca acum, 85 de bani X 100 de kw face 85 de lei factura. Compensarea este de 0,291 X 100 face 29 de lei. Românul plătește 56 de lei. Dar, avem și un prag inferior de valoare de referință, 68 de baniX100 face 68 de lei. Dacă aplicarea compensării scade sub valoarea de referință, va plăti această valoare”, a explicat ministrul, la Digi24.

De asemenea, acesta a declarat că peste 6 milioane de gospodării vor beneficia de aceste măsuri, mai exact, peste 15 milioane de români. Legea va intra în vigoare de la 1 noiembrie: „Trebuie să intre în vigoare începând cu data de 1 noiembrie până la 31 martie. Săptămâna viitoare legea ar putea fi aprobată de Camera Deputaților și legea merge la promulgare”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *