Producătorul francez de top care își mută afacerile în România. A anunțat închiderea fabricii din Polonia
Producătorul francez de top care își mută afacerile în România. A anunțat închiderea fabricii din Polonia

Michelin, un producător francez de anvelope cu afaceri anuale de aproape 30 de miliarde de euro, a anunțat că va închide fabrica sa din Polonia, care produce anvelope pentru camioane grele, și va muta producția în România. Motivul acestei decizii îl reprezintă costurile mai mici de pe piața românească.

Fabrica din Polonia, care are aproximativ 430 de angajați, va fi închisă, dar Michelin a promis că niciun angajat nu va fi concediat, ci va fi relocat către alte unități ale grupului, fie că produc anvelope pentru autoturisme sau mașini agricole, transmite PsNews.

Michelin are deja o prezență puternică în România, unde a început activitatea în 2021 și are peste 4400 de angajați, trei fabrici, o rețea comercială și un centru de servicii partajate. Bucureștiul este centru de coordonare al regiunii Europa Centrală a grupului, care include 20 de țări, printre care Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia și Ungaria.

Din 2005, România a devenit centru regional pentru operațiunile comerciale ale grupului Michelin în Albania, Bulgaria, Croația, Bosnia, Macedonia, Muntenegru și Serbia. Michelin este deja prezent în România cu trei fabrici la Zalău și Floreşti, care produc anvelope pentru autoturisme și camioane ușoare, anvelope agricole și semifabricate.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *